Bunu soruyordum, olası sebepler, arka göbekte boşluk olması, bunu kolayca anlayabilirsin bisiklet olduğu yerde dururken yandan arka jantı sağa sola hareket ettir eğer bir boşlukta hareket ediyormuş gibi bir his yoksa yani sağlam ise boşluk yoktur ama boşlukta hareket ediyormuş gibi bir his varsa boşluk vardır, arka rublenin düzgün takılmaması, arka rubleden sizin dediğiniz sesi yapması için aşırı gevşek takılması lazım, jant teli, doğru yapılmazsa ya da jant telinin başı tam takılmazsa bu olabilir ki bunun olacağını sanmıyorum eğer ki çok sert bir şekilde hareket vb. işler ile uğraşıyorsanız, disk frenler kullanılıyorsa bu ses rotor'dan gelebilir, rotorun yamukluğundan ya da balatanın bir tarafa daha çok yamuk bir şekilde takılmasından bu ses gelebilir ya da rotor üstündeki vidalar (ya da Centerlock) tam olarak sıkılmamış ise sağa sola boşlukta hareket etme yapar, v-fren için eğer bisiklette hız kaybı gibi bir durum varsa V-Fren'in pabuçlarından biri sürtüyor olabilir, genelde 5 numara alyan yardımıyla kolaylıkla bunu halledebilirsin, aşırı kötü vites ayarı, vites ayarının kötü olması derken tam tutturulamaması, vites ayarı yapılırken tüm vitesler kontrol edilir, tek bir vites üzerinden kontrol etmeden bir vites ayarı yapılırsa diğer viteslerde arka aktarıcı doğru yerde durmuyacaktır, varsayıyorum 4. viteste bisikleti kullanıyorsun 4. rubleye arkadan baktığında aktarıcının makarası rublenin tam altında hizada değilse ya zincir ya üst rubleye ya da alt rubleye atlama yapmaya, tutunmaya çalışır. Sesin tam kaynağını bulabilirsen buraya yaz.
Bu arada yukarıda yazılanlar gibi Corelli doğru dürüst arka göbek kullanmıyor, shunfeng ya da quando fark etmez, bilyeli her göbek boşluk sorunu yapar isterse SRAM isterse Shimano göbek olsun, Shunfeng'in rulmanlı bir göbeği var arka göbek, piyasasına göre baya ucuz bir arka göbek istersen değiştirebilirsin şahsen ben bisikleti sert kullanmama rağmen hala daha yukarda taş gibi duruyor.