Corelli Sprint KR300 vs Bisan RX 9200 Claris

Je m en fiche

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Uzuuuuun bir araştırma sonucu çok arada kaldım
RX9200 daha hibrit parçalardan oluşuyor. Bazısı Tiagra, bazısı Sora, bazısı Claris.
KR300 fren hariç tam sora set freni Promax (iyi midir bilmiyorum).
Aralarında şu an 100 TL var hangisi alınmalı sizce?
Not:Bildiğim kadarı ile KR300 2018 model RX9200 2020 model.

RX9200:

KR300:

@431168

Bu esnada bisikletler arasında ki kadro geometrilerine, dişli oranlarına bakmak istiyorum bana biraz müsade edin. Boyunuz kaç bu arada? Mümkünse iç bacak boyunuzuda yazabilirseniz sevinirim.

Diğer türlü önerilecek kadro boyları falcılıktan öteye gitmez.

Boyum 172 az daha uzarım gibi 18 yaşındayım
Zaman hiç dert değil ama iç bacak boyumu bilmiyorum malesef.

Öncelikle uygun kadro geometrisi için tedarikçi ya da firmayla görüşüp bilgi almak, mümkünse bisikleti denemek en doğrusu olur. Ben boyunuzun, bacak ve kol boyunuzun normalden uzun olduğunu düşünerek öngürüde bulunabilirim.

İki bisiklet arasında Corelli'yi elemek istiyorum, çok detaya girmeyim. Ruble oranlarıda başlangıç olarak hiç ama hiç uygun değil. Bilgilerin hatalı olduğunu düşünmek istiyorum değilse vahim. RX9200 ise kötü değil, başlangıç için uygun geometrileri markalar arasında çok farklı. Bu bisikletin üst (top tube) borusu biraz daha uzun. Üzerinde ki ekipmanlar aynı segmentteki markalar ile aynı olur. Seri dışı en fazla fren kaliperleri, zincir vs. kullanılır problem edilecek bir durum değil. Seri dışı malzemeden çalarak fiyatı uygun tutmaya çalışıyorlar. İlave olarak önereceğim şu bisiklete bakmanızı tavsiye ederim.

GRAND TOUR ECO CLARIS

Endurance bir kadro, karbon maşa. Yoldan gelecek darbeleri sönümlemesi için karbon maşa ve diğerleri olarak ayırabilirsiniz bütçeniz oranında bir bisiklet mutlaka değerlendirin. Uzun tur ve tırmanış için daha iyi bir ruble oranı olamaz. (5034 - 1132) Bisikletin ağırlık oranıda gayet iyi ve alexrims jantlar var. 3 bin lira daha ekliyor olabilseydiniz Bisan için RX9500 derdim. 105 grup setli çok uygun bir bisiklet. Decathlon yaklaşık 3 ay önce Van RYSEL EDR AF105 bisikleti 7 bin liradan sattı ve stok bitirdi. Şuan ellerinde 105 bisiklet 9500 liradan satıyor.

Kadro boyları 50,53 arasında olmalı, farklılık gösterebilir. 54 ve üzerine bakmayın.

Son düzenleme:
Bütçeyi 4500 üzerine çıkartma ihtimalim 0 dirket ama güzel önerilermiş ileriki zamanlarda değiştirmek istersem denerim şansımı
En yakın zamanda yerinde denemek için bayilerle görüşeceğim.

Hayırlısı olsun diyelim. Claris setli bisikletlere 5 bin lira vermek çılgınlık gibi geliyor ama malesef durum ortada. Dediğim gibi fiyat listesine baktıysanız önerdiğim bisiklet diğerlerinden çok daha iyi. Uzun vadede sizi idare edecek uzun turlara kadar götürecektir. Tedarikçide bulabilirseniz fiyat alıp pazarlık yapmaya çalışabilirsiniz.

Tekrardan merhaba hocam.
Bisan Rx9500 Sora set buldum bir tane (Karbon maşa) 52 cm kadro 4800 TL.

Birde en son konuştuğumuz Rx9200 var aklımda.

Sizce hangisi daha mantıklı aradaki 400 tl fiyat farkına değer mi Sora setli Rx9500?
@431168

Merhaba, tabi ki değer 9500'ü alınız. Kadro geometrileri daha iyi rahat edeceğinizi düşünüyorum. Tırmanış konusunda da ruble 11/32 kullanılmış ve karbon maşa. Lastiği, grup seti, jant takımı ve göbekleri, karbon maşası 9200 den daha iyi. Doğru bir tercih olur ve güzel bisiklet almış olursunuz. Yarış bile koşarsınız bu bisikletle.

Bütçeyi arttırmak için PS3 oyunlarımı falan satıyorum hocam 480 TL çıktı onlardan kaldı geriye 320 TL.
Tek sıkıntı bende satacak bir şey kalmadı
Çok heves ettim Carbon maşa ve 32'lik rubleye

@Je m en fiche hayırlısı olsun. Almışken iyi bir bisiklet alıp tekrar masraf etmemek en mantıklısı olur. Henüz acemi olduğunuz için tırmanışlarda o ruble size şart. Karbonun tadı da bir başkadır. İleride tamamen karbon bir bisiklete geçtiğinizde karbon gidon kullanımında bile alüminyum gidona göre farkları ve konforu hissedeceksiniz.

Bisikleti aldığınızda benden size kullanılmamış orjinal bir Mavic bisikletçi şapkası hediye. Eksiklerinizi birlikte tamamlarız. Selamlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…