Corolla 2. elde neden değer kaybetmiyor?

Üstadı'm

Decapat
Arabanın 30 yıllık modelleri bile kendi sınıfındakilerden çok daha yüksek fiyatta. Ayrıca son 5 yıllık modeller neredeyse sıfır modellerle aynı fiyat. Bunun sebebi nedir? Toyota Corolla almak mantıklı bir yatırım olur mu?

Parçası kolay ve ucuz bulunan araçlar çoğu zaman pahalı oluyor kalitesiz bile olsa. Aynımı bilmiyorum ama sıfır Volvo kamyon ile sıfır Mercedes kamyonu kıyaslayınca sıfır Volvo çok daha pahalı ama ikinci ele düşünce Volvo daha ucuz oluyor parçası zor bulunduğu için. Buda aynı mantık diye düşünüyorum.

Özellikle efsane kasa zamanından kalma "Toyota hem ucuz hem de ömürlüktür" düşüncesi. Halbuki o eski ruhu biteli 10 yılı aştı. Apple gibi biraz. Hatta Honda ve Mitsubishi gibi. Eski ruhları bitti. Bu saydığım markalarda şu an yeni olup bir parça ruhu kalmış tek şey NSX, o da kaybetmeye yüz tuttu. Nissan'ı katmıyorum çünkü sıradan bineklerde bunlardan farklı olmasa da spor kısımda hala bir şeyler yapmaya çabalıyor.

Özellikle efsane kasa zamanından kalma "Toyota hem ucuz hem de ömürlüktür" düşüncesi. Halbuki o eski ruhu biteli 10 yılı aştı. Apple gibi biraz. Hatta Honda ve Mitsubishi gibi. Eski ruhları bitti. Bu saydığım markalarda şu an yeni olup bir parça ruhu kalmış tek şey NSX, o da kaybetmeye yüz tuttu. Nissan'ı katmıyorum çünkü sıradan bineklerde bunlardan farklı olmasa da spor kısımda hala bir şeyler yapmaya çabalıyor.
Tek Subaru kaldı galiba japonlardan gerisi sıvamaya başladı.

Oturmuş bir pazara ve talebe sahip, uzun ömürlülük konusunda gayet başarılı ve güvenilirliği yüksek bir model. Sanıldığının aksine "serviste" bakımları ve tamiri çok da ucuz değil ancak arabanın haftalarca serviste yatmasını gerektirecek tedarik sorunları yok, bu da bir neden.

9 sene 96 model Corolla GLİ otomatik kullandım gerçekten de efsane kasa lakabını olacak bir otomobil idi. Gerek iç malzeme kalitesi olsun gerek konforu olsun yılına göre oldukça iyiydi.

Eski arabaları bu şekilde olduğu için masraf pek çıkarmadığı için hala rövaşta, şuan Corolla seçiminde ise LPG uygulanabilmesi sebebiyle tercih sebebi oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı