Corona'dan sonra

Tam anlatamamışım galiba ya da siz anlayamadınız. "Ya bir şey olmaz" deyip toplu ortamlara girenlerden söz ediyorum. Mesela bazı insanlar hala tokalaşıyor. Bunun gibi toplu ortamlarda bulunan insanlarda 1 kişi corona virüsü taşısa diğer bütün 100 insana veya 1000 insana geçirebiliyormuş. Yani bilinçli bir insan böyle bir zamanda temel ihtiyaçlar dışında dışarıya çıkmaması gerekiyor. Zaten sinema tarzı büyük alanlar şu an kapatılmış. Umarım siz sadece "bana bulaşmaz" diyenlerdensinizdir. İtalya'da başa çıkmamalarının nedeni; insanların sosyal yaşantılarına devam ettiklerinden dolayı olduğu söylenmekte. Şu an bizde tam sayısı söylenmese de giderek artıyor diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de bazı insanlar sosyal yaşantısına hala devam ediyor. Umarım daha fazla yayılmadan son bulur.

Son düzenleme:
ABD potansiyel tedavi aşılarının testine başladı. Şuan çok ta şey değil, kana karışabilme yeteneği kazanana kadar rahatız, sonra kahve içip ölmeyi bekleyebiliriz.

Ülkemizin aldığı önlemlerin iyi olup olmadığı hemen belli olmaz bence. Bunu iki hafta sonra konuşalım.

Olay biraz da bilinçli olmakta yatıyor. Zor durumda kalmadıkça dışarı çıkmasak en iyi önlem bu olur. İlk vakalardan sonra alınan önlemler bana iyi gibi geldi. Eğer salgın bizim ülkede artarsa çok kötü sonuçlar doğuracağını biliyoruz. Çünkü hastanelerimiz yetmeyecek. Çin gibi 2 günde hastane de yapamayız.

Halkımızın maalesef diğer Avrupa ülkelerinden daha bilinçli ve eğitimli olduğunu düşünmüyorum. Ama sağlık sektöründe fena sayılmayız. Fakat sağlık sektörü iyi olsa bile böyle bir felaketin önüne geçebileceğini zannetmiyorum.
Hem insanların çoğunun eğitimli ve bilinçli olması lazım hem de sağlık sektöründe, çalışan ve sağlık malzemesi eksiği olmaması lazım.

Efendim siz beni yanlış anladınız. Ben bana bir şey olmaz diyerek sadece dışarıya çıkanlardanım. Yakın çevrem dışında kimseyle bir temasım yok, yani potansiyel bir tehdit değilim.

Ben dışarı çıkıp sokakta, sahilde yürüyünce etrafa hastalık saçacağımı düşünmüyorum. Kırmak istediğim ve yanlış olduğunu düşündüğüm kanı, sanki dışarı çıkınca herkese hastalık bulaştıracakmışız gibi davranmaları. İnsanların yanından geçmiyorum, dediğim gibi ya yakın arkadaşlarımla çıkıyorum ya da tek. Ne fark eder? Yaptığımız en “tehlikeli” davranış gidip marketten alışveriş yapmakken, dışarı çıkan insanları sanki bütün dünya için bir tehditmiş ve yaptığımız dünyanın en kötü hareketiymiş gibi yargılamalarını istemiyorum.

Yani sahilde falan şu an yürünebilir çünkü daha çevreyi virüs sarmış durumda değil Türkiye'de. Ama arkadaşlarınızla dahi olsa bir kahve içmeye falan gitseniz eğer arkadaşınızda virüs buluyorsa bu size geçecek ardından aileye geçecek. Sonra siz bir gün sahilde yürürken yakınından geçtiğiniz birine geçebilir. Tabi eğer geçen kişiler hijyen konusuna önem veriyor ve gerekli tedbirlerini alıyorsa virüs hemen etkilemeyebilir. Zaten siz bu şekilde düşündüğünüz için virüs daha rahat yayılıyor. Arkadaşımla görüşüyorum ben başka kimseyi görmüyorum diyorsunuz ve sizin arkadaşınızda başka arkadaşlarıyla görüşüyor ve böyle böyle yayılmaya devam ediyor. Bu konu gerçekten ciddi bir konu. Bir doktor değilim ama gerçekten biliçlenmemiz gerekiyor bu konuda. Türkiye'de virüs gerçekten artmaya başlarsa çok kötü ekonomik zorluklar çekeriz. Ölüm sayısı diğer ülkelere göre daha çok artar. Bunlar benim görüşlerim. Alınmayın ama gerçekten arkadaşlarınızla 2-3 ay görüşmeseniz ne olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…