Corsair 2x16 GB Vengeance CL30 DDR5 RAM ile ASRock B650M PG Riptide uyumsuz mu?

Maysterouses

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

ASRock B650M PG Riptide anakartıma Corsair 32GB (2x16) Vengeance RGB 6000MHz CL30 DDR5 RAM (CMH32GX5M2B6000C30) isimli RAM’i aldım, kullanıyorum. Ancak anakartın web sitesindeki Memory QVL sekmesinde CMH32GX5M2B6000C30 modelini göremedim.

Uyumsuz bir RAM mi, tam anlayamadım. Aydınlatabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkiside ddr5 soket aynı şu an takılı olarak mı sorun yaşıyorsunuz?
Sorun yaşamıyorum ancak bilgisayarımda bilmediğim tuhaf bir problem var.

Merhaba,
Oyun oynarken ilk 10-15 dakika sonucunda, ufaktan seslerde patlama, ufak anlık takılmalar donmalar başlıyor, biraz daha devam edince sesler artık cızırtı oluyor, oyun daha sık anlık olarak takılmaya başlıyor, klavye gidip 1-2 saniye sonra geliyor, kulaklıkta klavyeyi takip ediyor, biraz daha oynamaya devam edince klavye ve kulaklık tamamen gidiyor ve öylece kalıyor. Reset atmak haricinde hiçbir şey yapamıyorum. Bir keresinde oyun donup PC kendini resetlemişti.
62 dereceyi geçmeyen işlemci, 55-60 derece arası takılan ekran kartı. 100+ FPS. Oyun fark etmiyor. Ne zaman bu sorunu yaptığı belli değil, bazen iki günde bir bazen dört günde bir. Bulamadım çözümünü. Daha öncede bir konu açtım burada, Çözüm önerileri olarak:

BIOS güncellemesi yaptım çözülmedi,
XMP kapattım (tarif edildiği şekilde) çözülmedi.

Yerel bir bilgisayarcıya gösterdim bütün parçaları test etti hiçbirinde sıkıntı yok diyor (anakart hariç ondan şüphelendi)
Sistemi ağustosta aldım, aralıksız sadece 8 gün kullanmışım. Akşamları 2-3 saat keyifle sıkıntısız oynamak istiyorum ama bir olmadı. Çok garip. Sıfırdan, hevesle ve ve kaliteli ürünlerle topladığım bilgisayar yüzümü güldürmedi. 10 senelik bilgisayarımla hiçbir sorun yaşamamıştım.

Sistem:

• Ryzen 7 78003X3D İşlemci
  • NVIDIA RTX4080 Super ekran kartı
  • ASRock B650M PG Riptide anakart
  • 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz RAM
  • Kingston 1TB SSD
  • Peerless Assasin Kule Tipi Soğutucu
  • Corsair 4000D Airlflow + 850W 80+ Gold PSU
  • Windows 10 Pro 64 Bit İşletim sistemi
  • Uyumsuz olsa kullanamazdın zaten. Uyumlu. CPU-Z'de memory sekmesinin ekran görüntüsünü atarsan performansa dair bilgi verebiliriz.
    Alta görseli ekledim.

Dosya Ekleri

• cpuz.png
    cpuz.png
    16,6 KB · Görüntüleme: 24
Sorun yaşamıyorum ancak bilgisayarımda bilmediğim tuhaf bir problem var.

Merhaba,
Oyun oynarken ilk 10-15 dakika sonucunda, ufaktan seslerde patlama, ufak anlık takılmalar donmalar başlıyor, biraz daha devam edince sesler artık cızırtı oluyor, oyun daha sık anlık olarak takılmaya başlıyor, klavye gidip 1-2 saniye sonra geliyor, kulaklıkta klavyeyi takip ediyor, biraz daha oynamaya devam edince klavye ve kulaklık tamamen gidiyor ve öylece kalıyor. Reset atmak haricinde hiçbir şey yapamıyorum. Bir keresinde oyun donup PC kendini resetlemişti.
62 dereceyi geçmeyen işlemci, 55-60 derece arası takılan ekran kartı. 100+ FPS. Oyun fark etmiyor. Ne zaman bu sorunu yaptığı belli değil, bazen iki günde bir bazen dört günde bir. Bulamadım çözümünü. Daha önce de bir konu açtım burada, çözüm önerileri olarak:

BIOS güncellemesi yaptım çözülmedi,
XMP kapattım (tarif edildiği şekilde) çözülmedi.

Yerel bir bilgisayarcıya gösterdim bütün parçaları test etti hiçbirinde sıkıntı yok diyor (anakart hariç ondan şüphelendi)
Sistemi ağustos'ta aldım, aralıksız sadece 8 gün kullanmışım. Akşamları 2-3 saat keyifle sıkıntısız oynamak istiyorum ama bir olmadı. Çok garip. Sıfırdan, hevesle ve ve kaliteli ürünlerle topladığım bilgisayar yüzümü güldürmedi. 10 senelik bilgisayarımla hiçbir sorun yaşamamıştım.

Sistem:

• Ryzen 7 78003x3D işlemci.
  • NVIDIA RTX 4080 Super ekran kartı.
  • ASRock B650M pg riptide anakart.
  • 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz RAM.
  • Kingston 1TB SSD.
  • Peerless assasin kule tipi soğutucu.
  • Corsair 4000D airlflow + 850W 80+ Gold PSU.
  • Windows 10 Pro 64 Bit işletim sistemi.

• Alta görseli ekledim.

Zor bir ihtimal ama işlemcinin beslemeye gücü yetmeyebilir, normal şartlarda hiç sorun olmaması lazım. En iyisi anakartı servise götürmeniz.

Anlamadığım kısım işlemci beslemeye yetmiyorsa anakartta nasıl bir ihtimal buluyoruz bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.

İşlemcinin doyurduğunu düşünüyorum bende R5500 ile 3060 kullanıyorum bu 2liden herkes memnun ama bende FPS kaybı var biraz darboğaz yapıyor ana kaynağı anakart ve PSU sizin sisteminiz daha kaliteli olduğu için anakart tarafında sorun olduğunu düşünüyorum. Güç kaynağınız zaten sertifikalı asrok güzel marka aslında ama MSI ve ASUS güvencesi vermeyebilir. Herkes R5500 ile 3060'i güzel buluyor bende bu yüzden aldım pişman değilim ama ya R5600 almayı düşünüyorum ya da 2K monitör. Dediğim gibi anakart en büyük görünmez kahramandır.

İşlemcinin doyurduğunu düşünüyorum bende R5500 ile 3060 kullanıyorum bu 2liden herkes memnun ama bende FPS kaybı var biraz darboğaz yapıyor ana kaynağı anakart ve PSU sizin sisteminiz daha kaliteli olduğu için anakart tarafında sorun olduğunu düşünüyorum. Güç kaynağınız zaten sertifikalı asrok güzel marka aslında ama MSI ve ASUS güvencesi vermeyebilir. Herkes R5500 ile 3060'i güzel buluyor bende bu yüzden aldım pişman değilim ama ya R5600 almayı düşünüyorum ya da 2K monitör. Dediğim gibi anakart en büyük görünmez kahramandır.
Kesinlikle katılıyorum ASRock kendi çapında iyi bir firma ama bu sistemde yüzümü güldürmedi, en şüphelendiğim parçaydı. Geri kalan bütün sistemi testlere soktum hiçbir sıkıntı yok donanımlarda, yazılımsal olarak her şey güncel ama problem gitmiyor. Servisten ziyade bahsettiğiniz markalardan bir ürün alıp değiştirip artık zor emeklerle aldığım ve 4-5 ayda sadece toplam 10 saat kullandığım bilgisayarı doyasıya tadında kullanmak istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı