Corsair 3200 Mhz CL 16 RAM vs 3000 Mhz CL 15 RAM

driver7

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemime RAM almayı düşünüyorum, 3200 MHz değerinde aklımda olan RAM bu:
Ama bir diğer benzeri CL 15 değerinde 3000 MHz'lik bu RAM var. İkisi arasında kaldım, sistemime hangisini seçmem daha doğru olur ve performans olarak en iyisi hangisi diyebiliriz? 3200 MHz'i sistemimde sorunsuz çalıştırıp görebilir miyim? BIOS'dan ayarlama sonucunda veya 3000 MHz'i + yönleri eksi yönleri benim için ne olur? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim, özellikle tecrübe sahibi.

Sistemim:
Anakart: Asus Rog Strix b450-F am4 soket
İşlemci: Ryzen 5 2600
Ekran kartı: Sapphire RX 580 Special Edition 8 GB
Sandisk SSD
RAM Gskill 4x4 CL 15 ripjaws 2400 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
3200'lük fiyat olarak 3000'e göre çok orantısız. 3000Mhz yetecektir. Arasında 5 Fps ancak oynayacaktır.

3200'lük fiyat olarak 3000'e göre çok orantısız. 3000Mhz yetecektir. Arasında 5 Fps ancak oynayacaktır.
Aralarında 60 lira'lık bir fark var o pek önemsediğim nokta değil benim için önemli kısım hangisinin daha net bir sonuçla yararlı olup olmaması cl değeri ve mhz değerleri farklı insanlar'ın yazdıkların'dan gördüğüm mhz değeri amd sistemler'de daha önemliymiş tabi ne kadar doğruluk payı var bilmiyorum.
Bence 2x8 GB Corsair 3000MHZ CL16 Ram alın, 400 TL'niz cebinizde kalsın.
Söylediğin fiyat aralığında normal ram'ler var başkan onları söylediğini varsayıyorum ki ben rgb'li olan modeli beğeniyorum
Sistem AMD ise MHz değerine yüklenmek daha faydalı olacaktır. Intel sistemlerde CL değeri daha fazla öneme sahip oluyor. Ama fiyat çok uçuyorsa değmez o farka. Devasa etki yaratmaz bence.
Okuduğum yazılar olsun sorduğum sorular olsun herkes farklı bir şey söylüyor tam net bilgiye ulaşamadım vatandaki bir çalışan ile görüştüm o da cl 15 olması daha iyi olur dedi. Üstüne üstlük
3200 mhz değerini tam 3200 olarak alamassın dedi yani 3000 ile 3200 mhz arasında bir değer'de kalır dedi bu hepten kafamı karıştırdı tercihim gskill trident z olan model'di aslında ama sağlamlık açısından içime sinmedi led kısımları

Son düzenleme:
Açıkçası 3200Mhz CL15 bulmak zor. 3000Mhz bile oyunlar için yetecektir. Yani 3200Mhz alıcam diye kasmayın. Ayrıca isterseniz karşılaştırma videosunu youtube üzerinden bulabilirsiniz.

Anakartım destekliyor 3200 mhz açısından daha karlı çünkü aralarında zaten ciddi bir fiyat farkı yok benim için önemli olan nokta stabil çalışıp ve güzel performans vermesi derdim tam bu kısım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı