2 CL değeri büyük fark yaratır mı? Kasa ve RGB fanlar Corsair düşündüğüm için RGB'lerin senkronize olması bakımından Corsair daha ağır basıyor ama performans farkı çok olur mu?
Etki yaratır. Bütçeden yana sıkıntı yoksa Trident Z. Samsung B-die zar mevcut yani OC yetenekleri çok iyi. Ayrıca Vatan’dan almayın başka yerlerde daha ucuz oluyor. Bütçe Trident Z’ye yetmiyorsa 3200MHz CL16’da alabilirsiniz. Ufak tefek ayarlarla 3600MHz CL18’e çıkar rahatça. Anakartınız ve bellekleriniz iyiyse 3800MHz CL16’ya bile çıkarabilirsiniz.
GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3600MHz CL16 1.35V Dual Kit RGB LED Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Teşekkürler arkadaşlar, o zaman gskill doğru seçenek olacak, anakart b450 tomahawk max düşünüyorum, bu ramleri bu anakartla ne kadar oc yaparsam sıkıntı olmaz? (Forumda çok öneren olduğu için tomahawk max düşünüyorum)
Teşekkürler arkadaşlar, o zaman gskill doğru seçenek olacak, anakart b450 tomahawk max düşünüyorum, bu ramleri bu anakartla ne kadar oc yaparsam sıkıntı olmaz? (Forumda çok öneren olduğu için tomahawk max düşünüyorum)
Normalde 3733MHz'den sonra gecikme değerleri yükseliyor sistem 2:1 moda geçtiği için. Şanslıysan ve anakart da desteklerse 3800MHz CL15 hatta zorlarsan CL14'te bile 1:1 modda kullanabilirsin bellekler çok kaliteli, biraz voltaj vermen gerekir sadece. Anakartın bellek OC performansını bilmiyorum. VRM'e göre yorum yapmak doğru olmaz. Ama 3600 almanızdansa 3600X almanızı öneririm. 3600X daha kaliteli silikonlara sahip OC performansı daha iyi. Tomahawk 3600'e fazla bence. 3600'ün çıkabileceği maksimum değer belli zaten.
Normalde 3733MHz'den sonra gecikme değerleri yükseliyor sistem 2:1 moda geçtiği için. Şanslıysan ve anakart da desteklerse 3800MHz CL15 hatta zorlarsan CL14'te bile 1:1 modda kullanabilirsin bellekler çok kaliteli, biraz voltaj vermen gerekir sadece. Anakartın bellek OC performansını bilmiyorum. VRM'e göre yorum yapmak doğru olmaz. Ama 3600 almanızdansa 3600X almanızı öneririm. 3600X daha kaliteli silikonlara sahip OC performansı daha iyi. Tomahawk 3600'e fazla bence. 3600'ün çıkabileceği maksimum değer belli zaten.
daha sonra işlemciyi yükseltebileyim sağlam olsun diye tomahawk düşünmüştüm, overclock hiç yapmadım bilgim sıfır çok kurcalamak istemiyorum 3600 işimi görür gibi geliyor, 300tl farkı da ekran kartını daha yüksek tutarım diye düşünmüştüm