Çözüldü Corsair 4000D airflow kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ceyhun_

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Merhaba. Anakart modeli ASUS TUF B450M Pro Gaming. Corsair'in 4000D airflow kasasını aldım, içinde de RM850e modüler PSU var. Montajını yapmaya çalıştım ama bazı kablolar kafamı karıştırdı, 2 adet tkg kablosu mevcut. Bunlar fan kablosu mu oluyor? Ön tarafta 3 adet RGB fan var ve kasanın arka kısmına kontrolcü monte etmişler, onun kablosu mu oluyor acaba ve nereye takılıyor? Ekstradan şöyle garip bir kablo mevcut, onu nereye takacağım? Bir de son olarak USB 3.0 kablosunu anakarta taktım ama bir tane de USB 2.0 sanırsam kablosu mevcut, bu anakartta nereye takacağım o kabloyu? Bir yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_0548.jpeg
    111,9 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_0549.jpeg
    83,6 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_0550.jpeg
    188 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Reis şimdi bir daha baktım sa 3 kablo çoğaltıcıya gitmiş 3 kablo da boşta ve üzerinde tkg yazıyor. Anakartta da RGB header girişi var 2 adet. Yani sanırsam dönüştürücü almam gerekiyor.

Bu arada 3 adet RGB fan, RM850e model modüler PSU ve 1 adet fan çoğaltıcı ile geldi kasa.

Fanlardan çıkan kabloların boşta olanları 4 pinli.

Kendi sorunumu kendim çözdüm. Şu tarz bir kablo almam gerekiyormuş. Ana kartımda yeterli CHA_FAN girişi olmadığından dolayı.
USB 3.1 Type-C girişi o ama sizin anakartta ön panel için yapılmamış yer. Yani kasa önündeki Type-C girişini kullanamazsınız. Sizin anakartın arkasında 1 tane giriş var.

Kısaca anakartta ön panel için Type-C girişi yok.

Peki tkg kabloları nereye takılmalı?

Fan kablosu mu? Fan ise SYS fan 1 ve 2 olacak.

Ama kaç kablo var? Eğer fan çoksa fan çoklayıcı almanız lazım. Kasa da kontrolcü yoksa.

Kasanın içine şöyle bir fan çoklayıcı koymuşlar. Çoklayıcıdan çıkan kablolar 2'si tkg 1 tanesi de güç kablosuydu. Güç kablosunu SATA olarak bağladım güç kaynağına ama tkg kablolarını RGB header kısmına mı CH1 kısmına mı takacağımı çözemedim.

Bu arada 4 pinli kablolar.

Fotoğraf atabilirseniz atın kontrolcülerde SATA güç olur. O tamam bir de hız kontrolü için anakart SYS fan a bir bağlantı yapılabilir. Fanlar ARBG ise ARBG fan kısmına takacaksınız zaten 3 iğne biri boş olan görürsünüz

Anakartta 2 tane CHA_FAN girişi var 1 tane de RGB header girişi var.

Anakartta 2 tane CHA_FAN girişi var 1 tane de RGB header girişi var.

Dosya Ekleri

• IMG_0552.jpeg
    332,9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_0553.jpeg
    223 KB · Görüntüleme: 30
Hocam o rbg senin eğer fanın arbg ise arbg olanı bulman lazım 1 tane pin eksik oluyor onda.

Diğeri tamam kasa fanı oraya takınca hızını anakart BIOS'tan ayarlıyorsun ya da ASUS AI Suite'den.

Sizin anakartta adreslenenilir rbg yok yani sadece rbg var.

Eğer arbg girişi 3 pin ise fanlarda sizin buraya uymaz. Takarsanız kısa devre yapabilir.

Bilmiyorum fanları ayrı mı aldınız? Kontrolcü kasanın kendisinin mi? Benim bildiğim yok çünkü bu kasada dahili. 2 fan ile geliyor diye biliyorum.

Son düzenleme:

Reis şimdi bir daha baktım sa 3 kablo çoğaltıcıya gitmiş 3 kablo da boşta ve üzerinde tkg yazıyor. Anakartta da RGB header girişi var 2 adet. Yani sanırsam dönüştürücü almam gerekiyor.

Bu arada 3 adet RGB fan, RM850e model modüler PSU ve 1 adet fan çoğaltıcı ile geldi kasa.

Fanlardan çıkan kabloların boşta olanları 4 pinli.

Kendi sorunumu kendim çözdüm. Şu tarz bir kablo almam gerekiyormuş. Ana kartımda yeterli CHA_FAN girişi olmadığından dolayı.

Dosya Ekleri

• 110000222453696.jpg
    29,4 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…