Corsair 4000D Airflow RGB kasa fanlarını hiçbir yazılım algılamıyor

eduP3

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 Super, Ryzen 5 3600, Gigabyte b450m S2H, 8x2 XPG Ram.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bugün yeni PC'mi topladım. Her şeyi olaması gerektiği şekilde yaptım fakat tek bir problem var, kasa fanlarını hiçbir uygulama tanımlamıyor. MSI centre veya Corsair iCUE üzerinden RAM'larin ve sıvı soğutmanın RGB ışıklarını kontrol edebiliyorken aynı şeyi maalesef kasanın ön panelindeki RGB fanlar için yapamıyorum. Fanlar RGB kontrolcüsü ve SYS_FAN kısımlarına bağlı. Fanlar öncesinde RGB kontrolcüye bağlıydı ben yalnızca 4 pinlik girişleri anakart üzerindeki SYS_FAN kısımlarına bağladım. Ardından kontrolcüleri güç kaynağından gelen SATA kablolarına bağladım (yanlış hatırlamıyorsam 2 farklı kontrolcü vardı fakat biri belki başka bir şey olabilir.)

PC donanımlarını aşağıya yazacağım.

Kasa: Corsair 4000D Airflow RGB.
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
PSU: NZXT C750 80+ Bronze.

Geri kalanı çok da önemli değil muhtemelen.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Sorunu kendim halletmiş bulunmaktayım, aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için çözüm oldukça basit.

Kasadaki fanların ışıklarını kontrol etmek için kullanılan lightning Node Pro anakarttaki USB girişine bağlanıyor. Yaptığım tek şey Node'u USB1 portundan çıkarıp USB2 portuna takmak oldu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…