Corsair 470t vs 4000D

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Modeller başlıktaki gibi. Bence ikisi de gayet hoş duruyor görünüş hakkında yoruma gerek yok.
Özellik ve hava akışı bakımından hangisi daha iyidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair ekosistemi mi yapıyorsunuz? Yoksa 470T'nin radyatör yeterliliği açısından bir tık artısı var ama mevcut kasaların fiyatlarının karşılığını verdiğini düşünmüyorum.
Vatan dan aldığım kasama iade çıktı. Bu yüzden Vatan Bilgisayar'dan yeni bir kasa almam gerekiyor. 4500 TL kasa+ PSU bütçem var. PSU olarak Thermaltake Gf1 750W 80Plus gold PSU alıcam. Bu durumda kasa için 1900Tl bütçem kalıyor.
Bu bütçede Vatan bilgisayardan önerebileceğiniz başka bir model varsa önerilere açığım.
Konusu burada; R5 5600X sisteme 4500 TL kasa + güç kaynağı önerisi

Corsair olması şart değil. İçinde fan gelmesinede gerek yok.

Vatandan aldığım kasama iade çıktı. Bu yüzden Vatan Bilgisayar'dan yeni bir kasa almam gerekiyor. 4500 TL kasa+ PSU bütçem var. PSU olarak Thermaltake GF1 750W 80Plus Gold PSU alacağım. Bu durumda kasa için 1900TL bütçem kalıyor.
Bu bütçede Vatan Bilgisayar'dan önerebileceğiniz başka bir model varsa önerilere açığım.

Mis gibi kasa. Geniş ve hava geçirgenliği açısından daha üstün.

Mis gibi kasa. Geniş ve hava geçirgenliği açısından daha üstün.
Kasa güzel fakat ön tarafta toz filtresi olmadığı için Radyatör çok toz çekicek. Çünkü üst tarafta 360Mm desteği yok ve benimde takacağım soğutucu 360Mm lik.
Peki 470T nin nasıl bir eksisi var?

Benim 470T'yi düşünmeme sebep olan asıl özellikler tüm hava girişlerinde toz filtresi olması ve üste 360Mm AIO desteği.

Kasa güzel fakat ön tarafta toz filtresi olmadığı için Radyatör çok toz çekecek. Çünkü üst tarafta 360mm desteği yok ve benim de takacağım soğutucu 360mmlik.
Peki 470Tnin nasıl bir eksisi var?
Hmm. Spesifik durumlarınız varsa bilemiyorum tabii.

470T, hava geçirgenliği açısından pek iyi değil. Malzeme kalitesi orta seviyede. Zaten bu kasa daha çok Asya piyasası için sunulmuş. Sizin için dahili fan olmaması önemli değil ama sonuçta bu tarz bir kasada da istenir, beklenir. Sizin kullanımınıza uyuyorsa alınabilir ama dediğim gibi radyatör konumlandırması dışında fark yaratan bir yanı yok.

Hmm. Spesifik durumlarınız varsa bilemiyorum tabii.

470T, hava geçirgenliği açısından pek iyi değil. Malzeme kalitesi orta seviyede. Zaten bu kasa daha çok Asya piyasası için sunulmuş. Sizin için dahili fan olmaması önemli değil ama sonuçta bu tarz bir kasada da istenir, beklenir. Sizin kullanımınıza uyuyorsa alınabilir ama dediğim gibi radyatör konumlandırması dışında fark yaratan bir yanı yok.
Neyse zaten 470T yi mağazada inceleyeceğim. Baktım malzeme kalitesi falan iyi değil ve üst tarafa Arctic LF2 sığmayacak başka modellere yönelirim.

Neyse zaten 470T yi mağazada inceleyeceğim. Baktım malzeme kalitesi falan iyi değil ve üst tarafa Arctic LF2 sığmayacak başka modellere yönelirim.
Yakından inceleme şansım oldu. Bir Corsair kasası izlenimini vermiyor ama sizin işinize yarayacak özellikleri var.

Yakından inceleme şansım oldu. Bir Corsair kasası izlenimini vermiyor ama sizin işinize yarayacak özellikleri var.
Cidden çok dandik bir kasaymış. Bir incelemesini izledim (Çinceydi) öndeki toz filtresini bantla yapıştırmışlar kasaya.
Bu durumda 4000D alıcam elimde mesh paneli mevcut zaten onu takarım. Önede 360Mm radyatör takıcam. Az biraz su sesi geliyor öne takınca ama kulağımı dayamadıkça duymuyorum yani sorun yok.
@alihanvardertyok kusura bakmayın rahatsız ediyor Cougar Panzer nasıldır acaba? 4000D kalmamış Panzer alıcam sanırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı