Corsair 570x kasa hava dolaşimi nasıl olmalı?

li43

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Tasarım CATİA 3D DESIGN
Arkadaşlar sizlerin sayesinde sistem parçalarını toplamak bulunmaktayım. Yardımlarınız için herkese teşekkür ederim.

Kasa içi sogutma nasıl olmalıdır? Radyötörün arkasına fan almalı mıyım? Sıvı Sogutucuyu konumlandırma şeklim yanliş midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya radyatörü öne çekip oradaki fanlara bağlayın ya da yukarı taktığınız fanları dışarı verecek şekilde bağlayın. Ayrıca böyle kalır ve bütçeniz var ise bir adet çıkış fanı alarak arkaya takabilirsiniz. En azından kasanın içinde oluşacak sıcak havayı dışarı üflemesi yararlı olur.

İki farklı yöntemden;

1. Sıvı soğutmanın radyatörünü ön kısıma bağlarsanız üstteki fanlar dışarıya üflemeli yani kasa içerisindeki sıcak havayı tahliye etmeli. Egzos fan da eklenirse radyatörün içeriye üflediği sıcak hava hızlı tahliye edilecektir. Lakin burada aklıma takılan ekran kartının fanları da radyatörün arkaya üflediği sıcak havayla teması. Sıcak hava doğal olarak yukarıda birikeceği için çok etki yapar mı emin değilim.

2. Sıvı soğutmanın radyatörü üst kısıma bağlarsanız öndeki fanlardan içeri giren hava radyatörün fanları tarafından kullanılacaktır. Ayrıca ekran kartı fanları da içeri giren hava ile buluşacaktır. Radyatörün yaydığı sıcak hava doğal olarak yukarı yükselerek kendiliğinden tahliye olacak. Fakat ısınan tek bileşen sıvı soğutma olmadığı için içeride dolaşan sıcak havayı egzos fan sayesinde dışarı atmak gerekir.

2. yöntem benim daha çok aklıma yatıyor. İçeri giren havanın daha etkili kullanılmasından dolayı.

Arkadaşların söylediklerine ek olarak, eğer radyatörü ön tarafa takacaksanız hortum giriş çıkışları yukarıda olsun. O şekilde aşağıda olması pompanın gürültülü çalışmasına neden olabilir. Bir de RAM bellekleriniz için sıkıntı yaratmayacaksa pompayı 90 derece sola çevirin. NZXT yazısı düz bir şekilde duracak ve daha hoş gözükecektir.

Lenovo P2a42 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Radyatör üste konur ve hava basılırsa bu radyatörü ısıtır. Bu durumda işlemci de ısınır. Radyatörü soğutmak için üstüne soğuk hava basmak gerek. Yani bence en mantıklısı önden hava almasıdır.

Ustalar Dediklerinizi uyguladım. Fanlari ters koydum. Radyatörün yönünü degiştirdim. Corsair 570X biraz sorunlu veya benım anakartim sorun oldu. Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartini üst skotine taşima ma gerek varmı sizce?

Dosya Ekleri

• 011.jpg
    324,5 KB · Görüntüleme: 104
  • 012.jpg
    252,9 KB · Görüntüleme: 99
Anakart markanız tam belli olmuyor mobilden göremedim ama muhtemelen anakartınızın 2. slotu X8 hızında çalışıyordur. Bu sebeple ekran kartınızı ilk slota takmanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…