Corsair Carbide series Spec-Delta Kasaya Hangi Ekran Kartları Takılabilir?

Planet90

Picopat
APU sistemim var yani ekran kartım yok.
Kasam şu: Corsair Carbide series Spec-Delta 550W 80+ Bronze tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa.

İleride 15-25bin civarında bir ekran kartı alırsam bu kasa ne olacak? Yetersiz gelir mi? Yetersiz gelirse ne yapmak gerekecek?
Bu arada işlemci, AMD Ryzen 5 5600G.

6900XT gibi yüksek güç tüketimi olan bir kart alırsan PSU yetersiz gelir. Onu değiştirmen gerekir.

Ama sana önerim daha mash ve iyi hava alan bir kasaya geçiş yapman.

Aynı kasayı bende kullanıyorum, yukarıya iki fan takarak ve ön paneli sökerek çok iyi bir hava akışı sağladım. Tek sorunu biraz fazla tozlanıyor, 4-5 ayda bir temizliyorum.

6900XT gibi yüksek güç tüketimi olan bir kart alırsan PSU yetersiz gelir. Onu değiştirmen gerekir.

Aynı kasayı bende kullanıyorum, yukarıya iki fan takarak ve ön paneli sökerek çok iyi bir hava akışı sağladım. Tek sorunu biraz fazla tozlanıyor, 4-5 ayda bir temizliyorum.
BU arada bu kasa için Instagram'da falan Mash ön panel üretin kişiler var. Özellikle bu modele dilediğin şekillerde toz filtreli kapaklar üretip satıyorlar.

BU arada bu kasa için Instagram'da falan Mash ön panel üretin kişiler var. Özellikle bu modele dilediğin şekillerde toz filtreli kapaklar üretip satıyorlar.

Evet görmüştüm ancak 400-600TL gibi bir fiyat istiyorlardı. O kadar vermektense direkt ön paneli söküp arada bir temizlemeyi tercih ettim.

Teşekkür ederim cevaplarınız için

Bu konuda bilgisizliğimden soruyorum. Kasanın iyi hava almasının önemi nedir?
Bu arada Gapirkont'un dediği gibi biraz tozlanıyor kasa, ben de bir zaman geçince tozunu alıyorum.

Muhtemelen seneye alırım inşallah ekran kartını. Ama tahminimce 25 hadi bilemedin 30'u geçemem. Eğer PSU değişirse, sizce komple kasayı değiştirme işine girmeme gerek var mı?

Her kasa tozlanır ama kimisi 1 haftada belli bir toz birikirken kimisi de 1 ayda o tozu biriktirir. Bu toz filtreleriyle alakalı ve kasanın da ne kadar hacimle dışarıdan hava çektiğiyle. Tabii ki kasanın bulunduğu ortam da çok önemli.

Kasa iyi hava alırsa ekran kartı ve işlemciye da daha fazla hava vererek ısıların daha rahat kontrol altına alınmasını sağlar. İyi hava almayan kasalarda sıcak hava kasa içinde boğulur ve donanımlar gereğinden fazla ısınır ve performans kaybına neden olur.

Evet görmüştüm ancak 400-600TL gibi bir fiyat istiyorlardı. O kadar vermektense direkt ön paneli söküp arada bir temizlemeyi tercih ettim.

Matkapla bu fotoğraftaki gibi delikler açmak da işe yarar. Toz için de sineklik gibi toz tutabilecek malzemeler kapağın iç kısmına montelenebilir. Bir de fanlara toz filtresi takılabilir. Çok pahalıya gelmiyor ve montajı da kolay oluyor. Sen de bu filtrelerden fanlarına takarsan toz hayli azalacaktır.

1317576

KafadanKontak hocam olası bir kasa değişikliğinde, yukarıda yazdığım işlemci ve maksimum 25-30 bin arası bir ekran kartına yakışacak, önerebileceğin bir kasaya örnek verir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı