Corsair Carbide SPEC-01 Doğru Hava Akışı

121228

Megapat
Makaleler
10
Arkadaşlar, öncelikle selam. Uzatmadan hemen konuya geçmek istiyorum. 3 Adet fan almayı düşünüyorum fakat bu fanları nasıl takarsam daha etkili bir hava akışı sağlamış olurum? Öncelikle belirtmeliyim ki kasamda 2 adet fan var. Biri CPU fanı, diğeri ise önde takılı olarak bulunan kasa fanı. Şimdi 3 tane fan geldiğinde birini öne, diğerini arkaya, bir diğerini de üste taktığımda nasıl olur acaba? Doğru hava akışı sağlanmış olur mu? Ya da bu fanlardan 2 tane alsam birini öne, diğerini arkaya, üst taraf da boş kalsa daha mı etkili olur? Hem bir miktar masraftan da kaçınmış olurum. Siz ne diyorsunuz bu işe? Yorumlarınızı bekliyorum.

Kasam:

asdsa.png

3 Tane öne içeri hava verececek şekilde, 1 tanede arkaya dışarı hava verecek şekilde takarsan en iyi hava akışını sağlamış olursun.
Ön taraf 2 fan destekliyor. 1 Tane öne taksam önde 2 tane fan olmuş olacak, diğer 1 taneyi ise arkaya mı takmalıyım üste mi? Hangi taraftan sıcak hava daha hızlı tahliye olur?

Son düzenleme:
Arka tarafa takarsan daha iyi olur. Ben de şuan öyle kullanıyorum 2 tane önde 1 tane arkada.
İşe yarar değil mi? Yoksa 1 tane daha alıp üst tarafa da takmalı mıyım? Hocam birde şu ürünü almayı düşünüyorum. Ama tam emin olamadım, alacağım fanlar 4 pinli. Bu üründen alsam 4 pinli 2 tane fanımı bu çoklayıcıya takabilir miyim?

İşe yarar değil mi? Yoksa 1 tane daha alıp üst tarafa da takmalı mıyım? Hocam birde şu ürünü almayı düşünüyorum. Ama tam emin olamadım, alacağım fanlar 4 pinli. Bu üründen alsam 4 pinli 2 tane fanımı bu çoklayıcıya takabilir miyim?

Bunun 3 fan çıkışı olanı kullanıyorum. Takabilirsin sorun olmaz. 3 pinli fan da takabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı