Corsair Carbide Spec-Alpha Vs Zalman Z11 Plus HF1

Mechatroncs

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Mühendisi Öğrencisi
Arkadaşlar bu yaz laptopumu satıp onun yerine masaüstü pc toplamak istiyorum. Onun içinde ilk bütün sistemi toplıyacağım kasayı seçmek istiyorum. Birkaç sorum olacak hem kasa hem de diğer bileşenler hakkında.

1. Bu iki kasa arasında sizce hangisi daha iyi hava akışı ve kalite sunuyor?
2. Bu kasalardan birine High Power 750W 80+ Bronze almayı düşünüyorum. High power psu sizce diğer markalara göre nasıldır?

3. Windows yüklemesi için ssd alacağım ama samsung 850 evo 250 gb ile Kingston 240GB HyperX Predator PCIe X4 (M.2) SSD (1400MB Okuma / 600MB Yazma) arasında aşırı derecede hissedilir fark olur mu?

Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba;
1. Kasalar arasında kalite açısından bir fark olduğunu düşünmüyorum tamamen zevkine kalmış bir durum iki kasa da gayet iyi. Corsair spec-alpha yeni tanıtılan bir model oldukça şık ancak dvd sürücü veya fan kontrolcü kullanma gibi düşüncelerin varsa Zalman Z11 tercih edebilirsin.
2. 80+ sertifikası olmayan bir güç kaynağı kesinlikle alma bütçen için uygunsa söylediğin modeli alabilirsin ancak full modüler güç kaynaklarına bir göz at, güzel kasalar beğenmişsin, güzel bir kablolama ile içleri mükemmel olabilir.
3. Kesinlikle M2 olan modeli tercih etmelisin, müthiş bir okuma değeri sunuyor.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Güç kaynağı 80+ ama biraz da bütçem için onu seçiyorum. Ben hem oyun hemde solidworks gibi programlar kullanmaya yönelik pc düşünüyorum. M2 ssd cidden çok iyi okuma hızına sahip evet biraz pahalı ama değeceğini düşünüyorum.
Birde aslında anakart konusunda kararsızım. Gigabayte gaming 7 bakıyorum ama pahalı baya. Asus z170 gaming pro da düşünüyorum. Sizce anakarta yatırım yapmak saçma mı yoksa gerekkimidir?
Birde sistemin geri kalanı şu şekilde yorumlarsanız memnun olurum;

Ram: GSKILL 8GB RipjawsV Metalik Gri DDR4 2800MHz CL15 1.25V Single Ram

İşlemci: Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm

ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör

SilverStone Tundra TD02LIT Sıvı soğutma

Ekran kartı konusunda kararsızım. Yeni çıkacak amd 480 8gb olan versiyonunu düşünüyorum. Ortalama 5 bin tl gibi bütçem bulunmakta.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı