Merhaba, Corsair Spec Delta RGB kasamın içerisinden çıkan 3 butonlu kontrolcüyü kullanarak fanlarımın yanma modunu ve hızını ayarlıyorum fakat bilgisayarı kapatıp açtığımda kırmızı mavi yeşil şeklinde çok hızlı bir şekilde renk değişim modunda başlıyor. Yani bilgisayarı her kapatıp açtığımda ayarladığım hızı ve renk modu sıfırlanıyor. Kendisinin otomatik olarak ayarladığı modun da renk değişim hızı çok hızlı olduğu için göz yoruyor. Ben de hâliyle göz yormasın diye kontrolcüyü söküp RGB kablosunu Gigabyte B450M S2H V1 anakartımın cpu_led girişine taktım. Fakat onda da tek renk yanma özelliği olduğu için kontrolcü gibi renkleri yumuşak geçişlerle vs. değiştirme özelliği yok. Başka konularda gördüğüm kadarıyla, normalde kontrolcü üzerinden LED'lerin modunu ve hızını bir kere ayarlamak yetiyor demişler ve yaşadığım sorunu da kimse dile getirmemiş. Anlaşılan benim kasamda bir balık hafızalılık söz konusu. Bu durum, neden kaynaklanıyor olabilir, çözümü nedir? Akla gelebilecek bazı sorunlar için bilgiler:
Kasa, ilk aldığımdan beri bu şekilde. Bilgisayarın gücünü kesip uzun süre kapalı durduğunda saat geride kalması gibi sorunlar yok. Dolayısıyla acaba BIOS pili bitmiş olabilir mi sorusunun cevabı, hayır.
Aklıma, bilgisayar kapandığında SATA güç portlarına enerji akımını tamamen durdurması ve bu yüzden RGB kontrolcüye gelen enerji akımının gitmesiyle hafızasındaki RGB değişim hızını ve renk değişim modunu sıfırlaması geldi fakat bilgisayarın kapandığında SATA portlarına enerji verip vermeyeceğini nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum. Tahminimce sorun bununla ilgili olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden ilgilenen kişilere çok teşekkür ederim.