Corsair CMK16GX4M2B3000C15R RAM nasıl bozulur?

Bütçe
1500
Yer
Antalya
Anakart
ASUS Prime B760 PLUS
İşlemci
Intel İ5 13500
Eski sistemimde sorunsuz kullandığım RAM'larim vardı, yeni anakart ve işlemciye geçtikten sonra eski RAM'ler ile kullanayım dedim. Ama sürekli mavi ekran hataları falan yemeye başladım. Memtest86 ile bellekleri tek tek test ettikten sonra birisinin arizali olduğunu anladım, test esnasında sürekli error ve fail veriyordu. Bu RAM nasıl bozulmuş olabilir?
  • Corsair 2x8 16GB CMK16GX4M2B3000C15R

RAM'in de bir kullanım ömrü vardır. Zamanla RAM kapasitesine bağlı olarak bozulmaya ve verimliliğini kaybetmeye başlar.

Sistem değişikliklerinde, sistemin stabil hale gelmesi ver farklı parçalarla optimum olarak çalışabilmesi için, birkaç restart / Update gerekir doğal olarak.

Bu süre içerisinde eski RAM'lerin yeni parçalara takılması bazen RAM'lerdeki deformaryonların tetiklenmesine sebep olur.

Sizin sorununuz tesadüf de olabilir, RAM yorulması da

İfadeler: SCN
Allahtan ömür boyu garantili RAM'ler, bakalım servise göndericem nasıl sonuçlanıcak.

Bu arada, galiba yeni RAM almam gerekiyor. 1000-1200 TL bütçem var öneride bulunursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…