Corsair CMW16GX4M2C3200C16W RAM modelİ hiçbir anakartın uyumluluk listesinde yok

spikeSpiegel

Centipat
Merhaba arkadaşlar.

Başlıkta da anlattığım gibi RAM modülümün model numarasını birçok 400 serisi AMD tabanlı anakartların destek sitesinde sağlanan 'qualified vendors list' listesinde arattım fakat hiçbirinde yok. Kendi anakartımda da sorun yaşıyorum, XMP profili kullanılamaz halde sadece 2133MHz kullanabiliyorum. Bu yüzden yeni bir anakart alayım dedim fakat hiçbir anakart desteklemiyor sanki bu RAM'i anlamadım. Ürünün model numarası şu şekilde: Corsair CMW16GX4M2C3200C16W.

Bildiğiniz mATX ya da ITX boyutunda, bahsettigim RAM'i destekleyen bir anakart var mı? Ve neden baktığım 5-6 anakartta bu RAM'i desteklenenler listesinde görememe rağmen Corsair bu ürünü 'Ryzen ready' şeklinde satıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 2xxx işlemciler -hız aşırtma gibi işlemler uygulamadan- 2933MHz'e kadar olan RAM hızlarını destekliyor. Konu hakkında fazla bilgim yok ama aşırı zorlamadan 3200 olarak kullanabilmeniz lazım. Kusura bakmayın yardımcı olamadım dediğim gibi konu hakkında fazla bilgim yok.

Anakartı değiştireceğinize bellekleri değiştirsenize.
Şu an kullandığım anakartın 3200MHz hızda desteklediği RAM sayısı komik derecede düşük. O yüzden anakartı değiştirmek daha mantıklı geldi hem fiyat farkı da cok aşırı değil.

Ryzen 7 2xxx işlemciler -hız aşırtma gibi işlemler uygulamadan- 2933MHz'e kadar olan RAM hızlarını destekliyor. Konu hakkında fazla bilgim yok ama aşırı zorlamadan 3200 olarak kullanabilmeniz lazım. Kusura bakmayın yardımcı olamadım dediğim gibi konu hakkında fazla bilgim yok.
Yardımın için teşekkürler yine de. Bence sorun anakartın 3200MHz'de çok seçici oluşu. Verdikleri listede toplam 5 ya da 6 farklı RAM olması lazım ve yarısı 8GB.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı