Corsair Commander Pro Olmadan PWM Kontrolü Yapılır Mı?

Tituspullo

Megapat
Daha fazla  
Yakın zamanda sistemimi yeniledim ancak askere gideceğimden dolayı henüz montajını yapmadım. Aldığım parçalar;
AMD Ryzen 3700X İşlemci
ASUS X570-E Anakart
G.Skill Trident Z Neo 32 GB RAM
Corsair Crystal 570X Kasa
Corsair H100I RGB Platinum Sıvı Soğutma
Corsair LL120 RGB Fan (6 Adet)

Sorularım ise şunlar: Aldığım fanların içerisinden 6 adet fana kadar destekleyen bir parça ile bir de Node Pro çıkıyor. Bu parçayı Node Pro'ya bağlayıp iCue ile RGB kontolünü sağlayabiliyoruz ancak fanlarda PWM desteği de var ve bunu da kullanmak istiyorum. Anakartımda fanlar için o kadar çıkış yok. Fanların hız kontrolünü iCue ile sağlamak için Commander Pro kullanmak zorunda mıyım yoksa 2 adet dönüştürücü alıp 3 fanı bir dönüştürücüye, kalan 3 fanı da bir dönüştürücüye bağlayıp anakarta takarak iCue üzerinden kontrol edebilir miyim? Dediğim şekilde anakart fanlara güç verebilir mi? Bunun anakarta herhangi bir zararı olur mu? Özellikle bu fanları kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

Merhaba hocam, Commander PRO olmadan kontrol etmeyi başarabildiniz mi?

Hocam merhaba. Bende 6 adet LL120 fan var. 3 tanesi h150i ye 3 tanesi de anakart üzerinde bağlı. Benim sorunum şuan LL120 deki rgb lerin hiçbiri çalışmıyor. 6 fanın rgb girişleri hepsi 465x kasayla birlikte gelen Lighting Node Core a bağlı. Node coredanda 1 adet psuya 1 adetde anakart üzerindeki internal 2.0 usb girişine takılı.
1 hafta kadar sorunsuz kullanıuordum. Bi anda tüm rgbler gitti fanlarda. iCue da 6 fan da çıkıyor ancak hiçbir fanda ışık yok ne pc açılırken ne kapanırken. Bunun hakkında bir fikriniz var mı acaba? Birden neden gitmiş olabilir? Teşekkürler

Parlaklığı kapatmış olabilir misin? Settings kısmından Lighting Node Core'u seçip brightness'a bir bak istersen.

Parlaklığı kapatmış olabilir misin? Settings kısmından Lighting Node Core'u seçip brightness'a bir bak istersen.
Parlaklık ortada gözüküyor hocam sona çektim yine hareket yok. Hani şu iCue da lighting setup kısmına gelince fanlarda nokta ışıklar yanıyor. O bile yanmıyor fanlarda..

Eğer brightness'da fullse ledlerde problem olabilir diyeceğim de, aynı anda hepsinin gitmesi zor bir ihtimal. Olmadı farklı bir USB'ye tak Node Core'u.

Eğer brightness'da fullse ledlerde problem olabilir diyeceğim de, aynı anda hepsinin gitmesi zor bir ihtimal. Olmadı farklı bir USB'ye tak Node Core'u.
Onu da denedim. H150i pompasının usb si ile değiştirdim. iCue node core u da pompayı da görüyor. Pompanın rgb sini değiştirebiliyorum. Ama programda fanların rgb sini değişmeme rağmen fanlarda hiçbir ışık yok. Durumdan anladığım anakartın usb girişlerinde sorun yok.node core la ilgili bir sorun var ya da küçük bir ihtimal ama fanların ledleriyle. Fanların ledlerini kontrol etmem için bir yol var mı? Örneğin bi fanın rgb girişini anakart üzerinde nereye bağlasam normalde yanması gerekir?

O konuda herhangi bir bilgim yok ama taktığında kontrol edemesen de kendi renginde yanması gerekir. Farklı bir PC'de deneyebilirsin. Güç verir vermez yanması lazım direkt.

Dediğiniz gibi anakarta bağlayıp, ICUE üzerinden PWM kontrol yapamazsın. Lighting Node PRO ile sadece ARGB kontrolü yaparsın. ICUE üzerinden PWM kontrolü yapabilmek için Commander PRO'ya ihtiyacın var.
Aslında bir yolun var ama risk almayı seversen. Pompanızdan çıkan fan kabloları var. ICUE ile sıvı soğutma fanlarinizi kontrol etmenizi sağlıyor. Biri 4 pin diğeri 3 pin olması lazım.

Bu ürünü alıp, 4 pinli fan girişini çoğaltıp ICUE yazılımı ile bütün fanları kontorol edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…