Corsair CX-750W Tamir Ettirilmeli mi?

BOSSTAN

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
3d Animatör
Merhaba. Elimde Corsair CX-750 Power supply var. Bu Power supply i 2013 yılında bilgisayarımı topladığımda almıştım. 2016 yılında power supply bozuldu. Sorunu 2016 yılında şu şekilde tanımlamışım;
3 Haftadan beri kasadan değişik sesler geliyor bu sesler bazen harddisk sesine benziyor bazense cızırtılı elektriklenmeye benzeyen sesler. Tabii 3 haftadır ben bu sesten rahatsızım. İlk başlarda bunun fan sesi olduğunu sanmıştım. Bu haftanın başında bilgisayardayken bir anda bilgisayar dondu ve hoparlörden inanılmaz rahatsız edici elektrikli bir ses geldi kasanın fişini çekerek kapattım. Bu olay bilgisayarı her kullandığımda oldu. Ardından arkadaşlar bugün bilgisayarı açtıktan 5 dakika sonra bilgisayar bir anda kendi kendine kapandı. Kasayı açtım kontrol ettim işlemci ısısını RAM'leri falan normal gözüküyor her şey. RAM'lerin slotlarını değiştirdim 8 slot var anakartta. Tekrar açtım bilgisayarı, aynı şekilde 5 dakika sonra yine kapandı. Sonrasında açmak istediğimde, açma düğmesine basıyorum fanlar 2 saniyeliğine çalışıyor güç gidiyor, 10 saniye sonra yeniden açılmayı deniyor bu şekilde tekrarlayıp duruyor bilgisayar.

Daha sonra ben yeni bir power supply aldım. Şu anda kullandığım Power supplyden de değişik sesler gelmeye başladı, ara sıra açılışta görüntü gelmiyor yaşamaya başladım. Kernel Power hataları almaya başladım dolayısıyla power supply den şüphelenmeye başladım.

Sizce kenarda duran, emekli olmuş Corsair CX-750'imi tamire vermeli miyim? Tamir edilmeye değer mi? Önerebileceğiniz profesyonel bir teknik servis var mı? CX-750'nin şu andaki fiyatı 700TL civarı. Basit bir tamirle kurtarılabilirse neden olmasın diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, reklam amaçlı değil, kendisini tanımıyorum ancak PSU'yu yaptırmak istiyorsanız güvenilir olarak DonanımHaber Forum'dan Marrins adlı üye bu işlerde bilgi sahibi. Uygun fiyatlı iş yapıyor diye biliyorum. Kendisine bu konu hakkında danışabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı