Corsair CX550F PSU RGB kontrolü nasıl yapılıyor?

Arthur_Morg4n

Decapat
Daha fazla  
Corsair CX550F PSU RGB kontrolü nasıl yapılır?

PSU üzerinde, güç portlarının sağ üstünde bulunan RGB IN portunu kablo yardımı ile anakarta ya da RGB kontrolcüye bağlamalısınız.

Ya da açma kapama tuşunun bulunduğu yüzde, sol taraftaki butona 3 saniye basılı tutarak modları, 3 saniyeden az basarak renkleri değistirebilirsiniz. Ama kablo bağlantısı yapıldığında bu ozellik devre dışı kalıyor.

Son düzenleme:
Hocam konu kapanmış galiba ama aynı sorunu ben de yaşıyorum. Kasanın RGB fan bağlantısını PSU ile uyumsuz olduğundan direk anakarta taktım. Bu yüzden sadece yük altındayken kasa rgbleri yanıyor. Bağlantıyı PSU üzerinden yapmak için nasıl bir kontrolcü veya ek kablo almam lazım? Bir de bendeki PSU da tek renk yanmaya başladı ve üzerindeki tuş çalışmıyor. Klavuzda PSU kendini kilitliyormuş. Bu iki sorunu nasıl çözebilirim?

@Ömer1649 mesajınızı yeni gördüm. Türkçe açıklama bulamadım ama şu videoda bağlantı şekilleri ve kontrol edilmesi hakkında bilgilendirmeler mevcut;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınızda ARGB portu mevcutsa, RGB/ARGB çevirici adaptör ile anakartınıza bağlayabilirsiniz. Bir de RGB kablosu PSU'ya takılınca, PSU üzerindeki tuş üzerinden kontrol devre dışı kalıyor.

Böyle durumlarda, eski konuya yazmak yerine yeni konu oluşturmanız cevap alabilmeniz açısından daha iyi olur.

Son düzenleme:
Gigabyte h610m anakartımda aRGB veya RGB header gibi giriş yok. Sadece ''LED_C'' diye 4 pinli giriş var, bunun ne olduğunu hiç bilmiyorum. Boşta duruyor.

Yani ben Led c soketine dönüştürücü kablo ile kasa RGB kablosunu veya PSU'nun rgb kabosunu bağlayamam mı?

Corsair'in paylaştığım videosunda da belirttiği üzere PSU, 5V soket ile kontrol edilebiliyor. Anakart 12V olması sebebiyle direkt kablo ile dönüşüm pek mümkün değil, bir çevirici olmalı ki o da kontrolcü ile denk olur gibi. Kasa için bir şey diyemiyorum.

Kasa rgbsine yapacak birşey yok, artık böyle idare edecem.
Yani PSU rgb kontrolü için ayrıca kontrolcü alınması gerekiyor, çünkü anakartta 5V 3Pin girişi yok doğru mu?
PSU yu ilk taktığımda üzerindeki tuş ile renkler arasında geçiş yapabiliyordum. Montaj sırasında PSU rgb kablosunu PSU ya taktım, diğer ucu ise anakartta uygun soket olmadığı için kasa içerisinde boşta bıraktım. Şimdi PSU daki tuş kilitlendi, basınca renk değişmiyor, tek renk beyaz yanıyor. Acaba takılı kablodan dolayı PSU tuşu devre dışı bırakmış olabilir mi? Değilse PSU rbg mekanizması mı bozuldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…