Corsair CX550F RGB anakart bağlantısı

YusufKaan17

Kilopat
Anakartım Gigabyte Z370 kabloların tam olarak nereye bağlayacağım bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim malum ortada duruyor her parça.

Şu 2 erkek dişi birbirine bağlanacak mı bu arada 😅

Dosya Ekleri

• IMG_20220708_171038.jpg
    IMG_20220708_171038.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG_20220708_171015.jpg
    IMG_20220708_171015.jpg
    249,8 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin anakartınızda 3 pinli 5v olan RGB girişi yok maalesef, Sizin anakartta 12v 4 pinli ARGB var. Dönüştürücüler vardı sanıyorum bu ikisini birbirine dönüştüren, ya da RGB kontrol ünitesi almalısınız.

Sizin anakartınızda 3 pinli 5v olan RGB girişi yok maalesef, Sizin anakartta 12v 4 pinli ARGB var. Dönüştürücüler vardı sanıyorum bu ikisini birbirine dönüştüren, ya da RGB kontrol ünitesi almalısınız.
Hocam net anlayamıyorum da yani illa ki dediğiniz parçalardan satın alıp bağlamalıyım alternatif olarak 12v taksam patlar sanırsam

Hocam net anlayamıyorum da yani illa ki dediğiniz parçalardan satın alıp bağlamalıyım alternatif olarak 12v taksam patlar sanırsam
Evet hocam, hem v. ları uymuyor hem de isteseniz de takamazsınız anakartınızdaki giriş 4 pinli. Sizin elinizdeki 3 pinli olan RGB soketi, anakarınızda 4 pinli olan ARGB..

Anakart fotoğrafında 3 pinli olanın LED ile alakası yok, SPDiF yazan giriş, o soket dijital ses çıkışı için, sesle alakalı yani.

Evet hocam, hem v. ları uymuyor hem de isteseniz de takamazsınız anakartınızdaki giriş 4 pinli. Sizin elinizdeki 3 pinli olan RGB soketi, anakarınızda 4 pinli olan ARGB..

Anakart fotoğrafında 3 pinli olanın LED ile alakası yok, SPDiF yazan giriş, o soket dijital ses çıkışı için, sesle alakalı yani.
Anladım hocam bir dönüştürücü var elimde fanlarla birlikte almıştım acaba bu işi görür mü
IMG_20220708_181138.jpg
IMG_20220708_181126.jpg
Screenshot_2022-07-08-18-15-43-539_com.pozitron.hepsiburada.jpg

Hocam şimdi her kablo birbirine bağlandı fanların kablosu şimdi sys fana bağlı ben bu psu'nun rgbsini birbirine bağlayabiliyorum sys fanda 3 pin girdi çalışmaz mı canım hocam
IMG_20220708_195132.jpg
IMG_20220708_195106.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20220708_181023.jpg
    IMG_20220708_181023.jpg
    137,5 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20220708_181035.jpg
    IMG_20220708_181035.jpg
    141,5 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Yok hocam, voltu bu tip kablolar ile dönüştüremezsiniz. Bunun gibi dönüştürüceler gerekli;

Anladım hocam bir dönüştürücü var elimde fanlarla birlikte almıştım acaba bu işi görür müEki Görüntüle 1445323Eki Görüntüle 1445324Eki Görüntüle 1445329

Hocam şimdi her kablo birbirine bağlandı fanların kablosu şimdi sys fana bağlı ben bu psu'nun rgbsini birbirine bağlayabiliyorum sys fanda 3 pin girdi çalışmaz mı canım hocam Eki Görüntüle 1445454Eki Görüntüle 1445453
Evet hocam, o elinizde tuttuğunuz birbine bağlı olan aparat ile çalışır, fakat renkleri anakartın yazılımından kontrol edemezsiniz , ama ışık alırsınız.

6 pinli kabloyu kullanmayacaksınız hocam. Tüm fan kabloları birbirine bağlı ve SYS fan girişine girer. RGB bağlantıları da aynı fanlar gibi birbirine bağlanarak, o fotoğraftaki kasanın RGB girişine bağlanır, Anakarta değil. Anladığım kadarıyla böyle yaptınız.

Yok hocam, voltu bu tip kablolar ile dönüştüremezsiniz. Bunun gibi dönüştürüceler gerekli;

Evet hocam, o elinizde tuttuğunuz birbine bağlı olan aparat ile çalışır, fakat renkleri anakartın yazılımından kontrol edemezsiniz , ama ışık alırsınız.

6 pinli kabloyu kullanmayacaksınız hocam. Tüm fan kabloları birbirine bağlı ve SYS fan girişine girer. RGB bağlantıları da aynı fanlar gibi birbirine bağlanarak, o fotoğraftaki kasanın RGB girişine bağlanır, Anakarta değil. Anladığım kadarıyla böyle yaptınız.
Anlatayım hemen hocam nasıl yaptığımı güç kaynağından gelen rgb inden kablo geldi sysfanda bağlı olan kabloların ekine bağlandı.
Özet olarak
Kasadaki fanlar ile güç kaynağından çıkan rgb in kabloları birleşti

Hocam hazırsak baslatıyorum

Son düzenleme:
Anlatayım hemen hocam nasıl yaptığımı güç kaynağından gelen rgb inden kablo geldi sysfanda bağlı olan kabloların ekine bağlandı.
Özet olarak
Kasadaki fanlar ile güç kaynağından çıkan rgb in kabloları birleşti

Hocam hazırsak baslatıyorum
Hocam ben tam anlayamadım, güç kaynağından RGB ucu çıkacağını sanmıyorum. Detaylı geniş ve dar açılardan fotolar atarsanız bir bakalım.

Hocam ben tam anlayamadım, güç kaynağından RGB ucu çıkacağını sanmıyorum. Detaylı geniş ve dar açılardan fotolar atarsanız bir bakalım.

Hocam güç kaynağında modül mü nedir diye isimli bir giriş mevcut bütün girişlerin isimleriyle birlikte siz bağlıyorsunuz bakınız fotoğraftaki gibi (

Eki Görüntüle 1445514

Arkasıdır)

Screenshot_2022-07-08-21-02-37-037_com.miui.gallery.jpg

Neys konuyu şöyle kapatayım arkadaslar hallettim fanlar çalıştı sadece ışıkları hallolmadı anakartım desteklemediği için o da yaptığım yolla yapamayanlar yapabilir tabii sadece corsair (550f rgb psu sahipleri için geçerli sayılır)
psudan çıkan rgb in kablosunu kılavuzda gösterildiği şekilde ek kablosuna bağlıyoruz 3 pinli çıkan kabloyu argb fanlarımızla birlikte sysfana taktığımızda hallolacaktır
konu kapanmıstır

Son düzenleme:
Hocam güç kaynağında modül mü nedir diye isimli bir giriş mevcut bütün girişlerin isimleriyle birlikte siz bağlıyorsunuz bakınız fotoğraftaki gibi (

Eki Görüntüle 1445514

Arkasıdır)

Eki Görüntüle 1445519

Neys konuyu şöyle kapatayım arkadaslar hallettim fanlar çalıştı sadece ışıkları hallolmadı anakartım desteklemediği için o da yaptığım yolla yapamayanlar yapabilir tabii sadece corsair (550f rgb psu sahipleri için geçerli sayılır)
psudan çıkan rgb in kablosunu kılavuzda gösterildiği şekilde ek kablosuna bağlıyoruz 3 pinli çıkan kabloyu argb fanlarımızla birlikte sysfana taktığımızda hallolacaktır
konu kapanmıstır
Hepsiburada'daki attığınız resimdeki kabloyu takarak mı çözdünüz? Ben de de Cx650f PSU var ve kasa rgb ile uyumsuz bir türlü bağlayamadım. O kablo mu alınması gerek?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı