Corsair A1225m12S model fanımın pervanesini gövdeden bir türlü sökemedim. İnternette de bu model için bir video bulamadım. Anormal bir fan. Direk asıldım, çekiştirdim, yine çıkmadı. Bilen var mı nasıl söküleceğini?
Fanın arkasındaki o metal yada plastik sekmanı çıkartmalısınız. Metal çivi gibi olan fan merkezinin ucuna takılı (1. resimdeki metal halka) onu çıkartınca çok dikkatli olun fırlar sert bir metaldir. Takarken yağlatıp karşılıklı 2 tornavida gibi malzemelerle karşılıklı sert bastırıp tık sesi gelince yada hissedince takılmış olur. Söktükten sonra çekin çıkar fan ama dikkat edin kırabilirsiniz fanı.
Var işte 1. resimdeki gri halka. Plastik gibi görünüyor sökmesi cımbızla kaldır köşesinden çek kendine çıksın. 1. resimde tam ortadaki gri halka metalin etrafında olan.
Bak yakınlaştırılmış halini koyayım. O gri halka aslında içte, saydam plastiğin altında. Saydam olduğu için dıştaymış gibi görünüyor.
Şu işaretlerle gösterdiğim dişlileri boşuna koymamışlardır bence. Ama nasıl bir alet kullanılabilir bilemedim.