Corsair Force GS SSD Performans Sorunu

nikoobelic

Kilopat
Daha fazla  
Corsair Force GS SSD aldım.

Anakart: Asus M5A97 Evo R2.0, 8GB DDR3 1600mhz HyperX RAM var.

cc1662cb-fbcf-45a5-8d81-a9ff9f58917d.png

Bios güncellemesi yaptım, SSD anakartın SATA 3, 1. çıkışına takılı. SATA 3 Asus kablo ile bağlı.

SSD Firmware yaptım, SATA/AHCI/RAID Driverlarının hepsi güncel. Belki Win 7'den dolayıdır dedim gittim Win 8.1 kurdum sonuç yine aynı.

Anakartın EPU yani tasarruf modunu bios'dan kapattım.

Daha yapmadığım birşey kalmış mı sizce?

Ayrıca Bios güncellemesinden sonra yazma hızı iyice düştü; 139MB'lara kadar geriledi.

Bu sorunun sebebi nedir? Ürünü alalı 2 gün oldu, eğer SSD arızalıysa iade edeceğim 5 gün hakkım var, lütfen yardım edin.

Bazı arkadaşlar, sandforce çipli SSD'lerin EVO anakart ile uyumsuz olduğunu söylemiş bu doğru mudur?

Hiçbir zaman SSD'ler kutu üstünde yazan değerlere ulaşmaz. Zaten Windows kurunca okuma/yazma hızı düşer. Genede tam ne yapabilirsin bilmiyorum.

Selam;

3.5'luk normal 500GB HDD'min yazma hızı testlerde 140mb çıkarken, SSD'min yazma hızının 138mb çıkmasının bir açıklaması vardır. Ben 550mb hıza ulaşsın demiyorum ama en iyi ihtimalle 300/350mb çıkması lazım diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı