Corsair Graphite 780T Kasayı Nasıl Toplarım?

Estatica

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Herkese iyi günler arkadaşlar. Şu an elimde Amd Fx8350 işlemci mevcut. Fakat yaza doğru yaklaşık 4000 TL'ye markası Corsair Graphite 780T olacak olan kasayı toplamak istiyorum. Sistem su soğutuculu yaklaşık 1200-1300 TL ekran kartlı, yaklaşık 800 TL anakartlı bir sistem olacak. SSD elimde mevcut, şu anki anakartım Asus M5A97 Evo 2.0 fakat yeni sisteme geçeceğim zaman satarım. Bu konularda bilgim az da olsa var ama, su soğutuculu çok profosyenel bir PC daha önce hiç toplamadım. Masrafdan kaçmayacağım için bu fiyat 4500 TL'yi zorlar. Ben bu ürünleri alsam kasayı nasıl kurarım. Google'da araştırdığım zaman çok güzel su soğutuculu kasalar var ama bunu nasıl kurarım bilmiyorum. Aldığım zaman kime yaptırabilirim? Asıl amacım bilgisayar başına oturunca bundan 3 yıl sonra çıkan oyunu bile ultra ayarlarda oynayabilmek. Ama sırf bu yüzden 900 TL'lik ürüne 1200 TL vermek istemiyorum. Bu konularda daha bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Sistemi baştan Intel olarak da dizebiliriz. Dediğim gibi 4500 TL zorlarım. Şimdiden sağolun.

Konuyu ne zaman alacaksanız o zaman açınız @Estatica o zaman'a kadar donanım güncellemeleri olabilir.

Donanım güncellemelerini o zamana göre uyarlayabiliriz ama nisan ayı içinde yapma olanağım da var onu eklemeyi unutmuşum. Teşekkürler.

Çıkardık sayalım o zaman. Intel ve AMD konusunda hala kararsızım. fakat siz istediğiniz yerden başlayabilirsiniz

4500e bunu alabilirsiniz. Eksenden. Googleda gördüğünüz sıvı soğutmalı sistemler yüksel ihtimal custom sıvı soğutmalardır. 4500 tl öyle bir soğutma+PC için biraz az. İsterseniz kapalı devre sıvı soğutma alabilirsiniz. Mesela Corsair H100i.
Bu sistem bütçeyi birazcık aştı ama. Eğer Graphite 780T konusunda israrcı değilseniz o çıkarılarak GTX 980e de zorlanabilir.

Eğer H100i yi çıkarıp Cooler Master Hyper 412S hava soğutma alırsanız, i5 4690k yerine i7 4790k koyulabilir. Bu zaman 4450TL tutuyor.

Aslında elimde Harddisk ve Ram mevcut. Daha 2 hafta önce aldım. Benim attığım fotoğraftaki sistemi alsam nerede kurabilirim?
[/url][/IMG]

Elimdeki anakart ve işlemciyi satınca elime 700-800 TL para geçicek. Bu şekilde dengelemiş olurum. Ama benim asıl sorum, hadi aldım nasıl kurucam sıvı soğutmayı

4930k takamazsın Z97e. 4790k seç. Artan parayla GTX 980 yap ekran kartını. İnternetde sıvı soğutma takma tutorialları bolca var, kuramazsanız Vatanda kurarlar.

Aynen bak onu yeni fark ettim söylediğin iyi oldu, anakartı biraz daha yükseltiriz o zaman, teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…