Corsair H100 RGB aydınlatması nasıl kontrol edilir?

ICUE'nin yeni sürümünde olmadığı için dün eski sürüm indirmiştim şu an yeni sürümü indirip bir tekrardan kontrol edeceğim.

Dragon Center uygulamasında nereden bakabiliyoruz bu arada cihazım kısmında anakartım ve ekran kartım çıkıyor sadece.

Herhangi bir hata vermiyor MSI plugini kurdum fakat ana sayfa şöyle görünüyor pompa ile ilgili bir iz yok.

Son düzenleme:

pump_fan1 takılı olan kabloyu cpu_fan kısmına takıp deneyin birde.

Pump_fan1 takılı olan kabloyu CPU_FAN kısmına takıp deneyin bir de.

Fark eden bir şey yok hocam her şey aynı devam ediyor Dragon Center silip MSI Center yükledim yine aynı neyse düzelmeyecek gibi sizce burada kablolamayı nasıl yapmalıyım çok dağınık duruyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3466.jpeg
    191,9 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_3467.jpeg
    253,4 KB · Görüntüleme: 25
Fark eden bir şey yok hocam her şey aynı devam ediyor Dragon Center silip MSI Center yükledim yine aynı neyse düzelmeyecek gibi sizce burada kablolamayı nasıl yapmalıyım çok dağınık duruyor.

Aslında düzelmesi lazım, yani en azından iCUE programında pompayı görmeniz gerekmekte. Driver olarak bir sorun var veya kablolama doğru değil gibi: S Uğraşırım diyorsanız kasanın arkasını açıp sıvı soğutmaya ait tüm kabloların fotoğrafını çekin, teker teker doğru yerlerine takalım.

Tüm kabloları kasanın arkasından öne takılacağı yere çıkacak şekilde düzenlemeniz daha güzel bir görünüm sağlayacaktır. Kablo fazlalalıklarını kasanın arkasında tutmaya çalışın.

Kablolama böyle hocam bende bilgisayarcıya götürüp yaptırmıştım anlamam pek montaj işlerinden dağınık bırakmış sanırım.

Kablolama böyle hocam bende bilgisayarcıya götürüp yaptırmıştım anlamam pek montaj işlerinden dağınık bırakmış sanırım.

Hepsinin yerini değiştirdim aynı sadece şu kablo gözüme çarptı boşta kalmış normal mi?

Dosya Ekleri

• IMG_3469.jpeg
    218,5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_3468.jpeg
    228,4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_3470.jpeg
    113,1 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Hocam bir kaç bilgiye ihtiyacım var,

Aşağıdaki fotoğrafta kırmızı ile işaretlediklerim fanların RGB'lerini kontrol eder, yeşil ile işaretlediklerimde ise fan'ların gücünü veren kablolar.

Kırmızı işaretli alanda bulunan ok yönlerindeki kablolar bir yerde birbirine bağlı olması lazım. Bu bağlantı noktasındaki kablonun ucunun görselini atabilir misin?

Yeşil okun gösterdiği kablolarda bir yerde birleşmesi gerekiyor, birleştiği yerdeki akblo nereye gidiyor onun da görseli gerekli.

Anakartın bu cihazları görmemesi saçma, bende bir önceki sistemimde MSI Anakart ve H100 soğutucum vardı böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Kablolarların bağlantıları ile ilgili bir sıkıntı var gibi.

Yeşil olanın ucu anakartta SYS_FAN2 kısmına takılmış hocam.

Kırmızı ile işaret attıklarınızın bir ucu.

Kırmızı olanın bir ucu pompaya takılmış diğer ucu jargb_v2_2 kısmında buluşuyor ve jargb kısmına taktığımız kablodan bir tane üç pinli kablo boşta kalmış bu kablo olabilir mi üstünde +5v gnd dng yazıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3473.jpeg
    96,9 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_3472.jpeg
    147,6 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_3471.jpeg
    152,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Tarif ettiğinize dayanarak tüm kabloların yerli yerinde olduğu kanatindeyim. Boşta olan kabloda paralel bir kablo takılması gerekmiyo.
Neden görmediği konusunda bir şey diyemiyorum. Driver desen otomatik indiriyor zaten iCUE programı :/ biz bu işi buradan yapamıcaz gibi hocam

Peki anakartım destekliyor mu sizce sıvı soğutucunun RGB'lerini kontrol etmeyi.

Peki anakartım destekliyor mu sizce sıvı soğutucunun RGB'lerini kontrol etmeyi.

Destekliyor hocam, desteklemese JARGB soketleri olmazdı zaten. RGB Controller ile çözülür muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…