iCue'nun bunun için kendi özel kontrolcüsü var. Onunla uyumlu fanlar. Onun haricinde iCue ile kontrol edemiyorsun. Ama zaten CPU fan girişine bağlaman gerekiyor. Fazladan bir CPU fan girişi varsa pompayı da ona takabilirsin. Eğer yoksa pompayı kasa fanı girişlerine de takabilirsin fark etmez. Her şekilde tam hızda/devirde çalışır zaten pompalar. RGB'lerini de ya kontrolcü ya da ana kart üzerinden ana kartının yazılımı ile çalıştırabilirsin. Gerekli Y tipi çoğaltıcı kablolar ve başlık dönüştürücüler kutudan çıkıyor hem fanlar hem de RGB için.
Benim bildiğim genelde pompalar DC oluyor. Direkt 3000 RPM çalışıyor. Ben Asus'un Fan Expert programını kullanıyorum ve onda en kısık otomatik ayarda 2600 RPM'e düşürüyorum ama sesi artıyor. Ondan full çalışsın diyorum fazla takılmıyorum. PWM sıkıntı olurdu bu arada pompalarda. Çoğu kişi ana kartta nerede boşluk bulsa her şeyi bir yere takıyor kafalar sokete uyduğu sürece. Pompanın da PWM ayarını bir şekilde düşüğe falan sabitleyebilme ihtimallerini düşününce DC olması daha iyi bence.