Corsair H100I Elite Capellix pompa ve fan sesi rahatsız eder mi?

Thyonee

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 7 5700x
Ekran Kartı: Rtx 3060
Ram: g skill 16x2 3600 mhz
Anakart: MSI b550 gaming plus
Monitör: ASUS TUF VG259QM
Klavye: LOGİTECH g413
Mouse: ZOWİE ec3 c
Kulkalık: RAZER Blackshark V2 Pro
Corsair H100I Elite almak istiyorum sistemime, kasam: Corsair 4000X. Camını kapalı tutacağım. Ses bana çok gelir mi? Kulaklık takacağım bir de
Ses kasmam gereken bir oyun oynuyorum. Sıkıntı çıkarır mı?

H100I Capellix de ML120 Pro fanlar mevcut özel ve son teknoloji fanlar çok sessiz çalışıyor çalışdığını bile fark etmezsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sorularınızı cevaplayacakdır.

Corsair H100I Elite almak istiyorum sistemime, kasam: Corsair 4000X. Camını kapalı tutacağım. Ses bana çok gelir mi? Kulaklık takacağım bir de
Ses kasmam gereken bir oyun oynuyorum. Sıkıntı çıkarır mı?
Merhaba hocam. Ürünü aldınız mı? Ses konusunda memnun musunuz?

H100i Elite Capellix kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki ses namına bir şey yok. ML serisi fanlar sessizlik konusunda muazzam iş çıkartıyor. Hem sessiz hem performanslı. Kesinlikle tavsiye ederim. O kadar beğendim ki MSI kasamdaki fanları ml120 pro'lar ile değiştirdim.

Aynı soğutucudan alacağım, başka bir konuda pompa sesinden şikayet etmişsiniz hala devam ediyor mu bu sıkıntınız?

Elite yi bilmem ama Corsair H100İ RGB Platinum ile gelen ML 120 fanlar çok performanslı olsada kulaklıksız durulmuyor aynı ortamda. Alacaksan kesinlikle 360 MM öneriyorum. 3 fan ile minimum ses maximum soğutma. NZXT ya da corsair yazılımlarına kafa tutacak başka marka yok.

Aynı soğutucudan alacağım, başka bir konuda pompa sesinden şikayet etmişsiniz hala devam ediyor mu bu sıkıntınız?
Aslında bu bir sorun mu emin değilim. İlk başta ses çok rahatsız etmese de sonradan fan ayarlarıyla oynayıp yük altında olmadığında -fan hızlarını düşürdüğümde- pompa sesi biraz daha öne çıkmıştı. Ses konusunda biraz hassas olduğum için bana fazla gelmiş olabilir. İlk masaüstü ve ilk sıvı soğutma sistemim olduğundan da bir kıyas yapamıyorum. Belki ses normaldir bilemiyorum. Bayağıdır kullanıyorum. Öyle aşırı bir rahatsızlık duymuyorum şuan açıkçası.

Şu konuda hala aynı fikirdeyim, pompa hızını biraz daha fazla düşürebilme ayarı getirilebilir. Belki gerekli soğutmayı sağlamak için minimum bu hızda çalışması gerekiyordur o sebeple daha düşük ayar yapılamıyordur. Sonuçta görevi işlemciyi soğutmak.

Sonuç olarak H100i Elite Capellix benim için fazlasıyla performanslı bir sıvı soğutma. Pompa ve fanları yüksek devirde çalıştırmasam bile iyi soğutuyor. iCUE yazılımı ile profiller oluşturup senaryoya göre farklı hızlarda (farklı ışık ayarları vs) fanları ayarlayabilmek işimi kolaylaştırıyor. Oyun için bir profil, normal kullanım için bir profil açtım. Oyun profilindeki fanlar atıyorum 40 derecede %40 hızda çalışıyorsa normal kullanımda 40 derecede %20 çalışıyor. Bu hızları da istediğin gibi ayarlayabiliyorsun. Kasa fanlarım da Corsair ML120 Elite olduğundan kasadaki tüm fanları aynı yerde kontrol ediyorum. Ben memnunum ama daha önce başka bir ürün denemediğim için tecrübem tek ürünle kısıtlı.

Corsairin 4000x kasası ile aynı soğutucuyu kullanıyorum. İcue programı devamlı geliştiriliyor, en son eklenen profillere exe bağlama özelliği çok güzel çalışıyor. Ayarladığınız profilleri el ile değiştirmenize gerek kalmadan değişiyor. Daha önce Silverstone Tundra sıvı soğutucusunu kullanmıştım inanın onda duyduğum pompa sesi H100'ün 4 katı.

Exe bağlama özelliğini yeni duyuyorum. En kısa sürede deneyeceğim. El ile değiştirmektense otomatik olması çok iyi olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…