Corsair H115i Pro RGB Sıvı Soğutma ile i7 6700k Yüksek Değerler

En optimal konumlandırma budur. Isınan hava yukarıya çıkar. Kasanın arkası muhtemelen dolu olacağı içinde önden aldığı havayı arka fandan dışarıya atacak şekilde konumlandırır.

Dosya Ekleri

• images.jpeg.jpg
    25,1 KB · Görüntüleme: 67
O soğutucu ile overclock yapmadan 90C° çıkması anormal bence problem HWmonitor uygulamasından kaynaklı yanlış değerler gösteriyor büyük ihtimalle.

HWinfo uygulamasını kurup birde onun ile ölçün sıcaklıkları en düzgün çalışan uygulamadır HWinfo HWinfo64 link

En optimal konumlandırma budur. Isınan hava yukarıya çıkar. Kasanın arkası muhtemelen dolu olacağı içinde önden aldığı havayı arka fandan dışarıya atacak şekilde konumlandırır.
Bende bahsettiğiniz şekilde tüm fanlar o yönde çalışıyor sadece yukarıdaki tarafta sıvı soğutucunun radyatörü var fanlarda radyatöre bağlı onları ters takmış olabilir miyim diye düşünüyorum ama bir videoda izlemiştim ters takmış olsanız bile 2 3 derece fark eder diyordu
Buyrun burda HWinfo değerleri

@strikerstk Konuyla alakasız olacak ama bu soğutucu almayı düşünüyorum ve 360mm lik modellerinde RGB fan bulunmuyor. Ayrı olarak RGB fan alıp kendi fanlarının yerine radyatöre takabilir miyiz mümkün mü?

@strikerstk Konuyla alakasız olacak ama bu soğutucu almayı düşünüyorum ve 360mm lik modellerinde RGB fan bulunmuyor. Ayrı olarak RGB fan alıp kendi fanlarının yerine radyatöre takabilir miyiz mümkün mü?
sanmıyorum radyatör oldukça büyük rgb sizin için önemliyse rgb olan modellere bakınız

6700K delid yapmaktan başka çare gözükmüyor galiba. Eğer günlük kullanımınızda yada oyun oynarken 75 dereceyi geçmiyor ise bence çok fazla dert etmeyin. Prime95 gibi programların işlemciye uyguladığı yük normal kullanım senoryalarında asla gerçekleşmiyor.
Ama overclock yapmak istiyorsanız kesinlikle delid işlemi yapmak gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…