Corsair H170i Elite LCD 420 montajı nasıl yapılır?

savaşuzun

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Merhaba, bütün bilgisayar parçalarımı topladım eksiğim olan kasa ve sıvı soğutmayı aldım ama montaja başladım bir şey takıldı aklıma, kullanım kılavuzunda (fotoğraf ekte) kutu üzerindeki genelde bildiğimizin tam tersi gösteriyor ama bana inanılmaz mantıklı geldi. Ve bir yurt dışında YouTuber'da bütün sıvı soğutma bu model dahil hep öyle kullanıyor. Video linki de bırakıyorum dakika 8, 50'den itibaren montajını yapıyor fanların onun öncesinde de fanlardan bahsediyor. Ama işin garibi Corsair'in kutusunda bildiğimiz şekildeki montajlı hali ama kullanım kılavuzunda tam tersi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• sayfa 3 h170i.jpg
    sayfa 3 h170i.jpg
    100,3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Hava akışı açısından bakarsak fanların kasanın içine temiz hava vermesi mantıklı. Tam tersi olduğu zaman radyatöre kasanın içindeki kısmen sıcak hava üflenmiş oluyor. Bu fan konfigürasyonu merak ettim, ben de deneyeyim.

Ben de öyle monte ettim. Corsair H100i Capellix kullanıyorum.

Fanlar radyatöre üflüyor, kasanın üstüne montajlı.
Arkadaşın dediği sizinkinin tam tersi. Fanlar havayı radyatörden geçirip kasanın içine üfleyecek.

@savaşuzun Fanların radyatöre içeriden hava üflemesi radyatör sıcaklığında hiç bir değişim yapmıyor. İçinde devir daim var. Sıvı soğutucuyu Kasanın önüne fanları radyatöre soğuk hava üfleyecek şekilde de monte ettim hiçbir şey değişmiyor. Kasa içine az hava giriyor. Önemli olan sirkülasyon olması egzoz fanı arkada ve üstte sıvı soğutucudan önce fanları takarak kullanmak daha ideal. Öne taktığınızda önden yeteri kadar kasaya hava girmiyor, önünde radyatör engeli var.

Son düzenleme:
Yani bunu diyorum kılavuzda da böyle yazıyor ama arctic vs bir çok marka fanın içerideki havayı dışarı üfleme yöntemini kullanıyor..

Dosya Ekleri

• 0001368F-060D-4ED4-A30C-004C477C4A73.png
    0001368F-060D-4ED4-A30C-004C477C4A73.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 34
Yani bunu diyorum kılavuzda da böyle yazıyor ama arctic vs bir çok marka fanın içerideki havayı dışarı üfleme yöntemini kullanıyor..
Arctic LF II 360mm kullanıyorum. Bu şekilde yapınca tam yükteki CPU sıcaklığı 3 derece düştü ama oyunlardaki ekran kartı sıcaklığı da 3-4 derece civarı arttı. Kasanın içine sıcak hava vermek o kadar da iyi değilmiş.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı