Corsair H60 radyatör konumu

Merhabalar, dün elimde olan Corsair H60 (2013) sıvı soğutucuyu sistemime ekledim. Fakat radyatör konumundan dolayı sanki borular gergin duruyor gibi. Corsair firması radyatörü egzoz fanın oraya takmam gerektiğini göstermiş fakat radyatör fanı dışarıdan içeriye hava aldığından dolayı kasa içinden dışarı hava akışı sağlayan fan yok. Bu yüzden ben de egzoz fanını çıkartmayıp, kasanın üstüne monte ettim. Kasanın üstüne monte edebileceğim tek yer orası diğer tarafa belleklerden dolayı monte edemiyorum ya da radyatörü 180 derece çevirip, boruların egzoz fanı önüne gelmesini sağlayabilirim fakat hava sirkülasyonu olur mu egzoz fan sağlıklı çalışır mı bilmiyorum.
Kısaca; kasa da radyatörü takacağım iki bölüm var biri egzoz fanının olduğu yer(bu durumda kasadan hava çıkışı olmayacak) veya kasanın üstüne takacağım.
Dolayısıyla size birkaç sorum olacak;
1- Boruların böyle durması şimdi veya ileride sıkıntı yaratır mı?
2- Radyatörü 180 derece çevirip boruların egzoz fanının önüne getirmem sirkülasyonu etkiler mi?
3- Ayrıca sıvı soğutma sıvısı dökülürse parçalara zarar gelir mi?
Cevaplarınız için ve zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim. :)

Dosya Ekleri

• H60.jpg
    H60.jpg
    277 KB · Görüntüleme: 59
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cevap için teşekkür ederim, videoyu izledim radyatör konumu iyiymiş evet, peki böyle durmasının borulara bir zararı var mı? Yoksa 180 derece çevirsem daha iyi mi olur?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı