Corsair H80iGT Fan Ses problemi

Deathlord68

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Üstte belirtmiş olduğum sıvı soğutma fanları slient modda 967 civarı sessizce çalışıyor. Ama LoL gibi basit bir oyunda CPU fan hızı direk olarak 1550 civarı yükseliyor ; bununla birlikte ses çok can sıkıcı derecede artıyor. Ürün yaklaşık olarak 2 günlük. Daha Bf4 gibi oyunları denemedim. Eminim daha fazla ses yapacak. Gece olunca dayanılmaz bir hal ortaya çıkıyor. İyi diye bunu aldık. BIOS sessizde. Sıvı soğutucunun yazılımı da sessize ayarlı. İşlemci 4790, Gaming 5 MSI anakart. Ekran k: MSI 390 R9. Kasa: Zalman 5.

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair h80i gt kullanan biri olarak aynı duruma şu şekilde bir çözüm üretmiş bulunmaktayım. Corsair Link yazılımından fanları customa getirip 55 dereceye kadar %25'e sabitle sonrasında grafik üzerinden her 10 derecede bir %10'luk artışlar yapacak şekilde ayarla, pompayı da performans moduna al zira pek gürültü yaptığı söylenemez.

Bu arada sistem boştayken Corsair Link'ten bir ekran görüntüsü paylaşır mısın ? Sıcaklıkları da kontrol edelim, kasa içi soğutman ne alemde buna dair de fikir sahibi olmuş oluruz.

Şu anda resim paylaşamıyorum. İşten dolayı.Sıcaklık işlemci 36 ve 41 arası gidip geliyor. Sessz diye aldığım ve kafama çok taktığım bir şey olup çıktı bu iş.

Gece yatarken custom'dan %25'e alıyorum böylelikle takriben 800-900 rpm arasında çalıştığından mütevellit rahatsızlık vermiyor. Fakat gün içerisinde işlemcim haylice overclocklu olduğundan genelde 'balanced' modunda çalışıyor, pek sessiz olduğu söylenemez lakin performansına diyeceğim yok. Sükunet arıyorsan Noctua'nın sıvı soğutma çözümlerine bakmanı tavsiye ederim.

800 900 Arası çalışması ısı yapmazmı? Bana sizin link programındaki ayarlarınızı atarmısınız? Yada fan profil dosyanızı?. Direkt olarak yazılıma uygulayabilirim. Vatan Bilgisayarın iade alacağını sanmıyorum. Yada fanları değiştirmelimiyim?

Hâl böyle bende.

corsair-link.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı