Arkadaşlar ben ilk defa böyle bir şey kullanıyorum. Montajını yaptım ama fanlardan gelen kabloları ve pompadan gelen kabloları ne yapmam gerekiyor? Anakartım ASUS X99A II. Lütfen yardım edin.
İşaretli kısmı kontrol edin, CPU_FAN yazıyor. Gelen iki kabloyu buradaki iki yuvaya takabilirsiniz. Kablolar 4 yerine 3 pinli ise anakartta soldaki birer tane iğne boşta kalacak. Yani iki yuvada da 2-3-4 numaralı iğnelere takılacak. Kablo ucu 4'lü ise zaten sorun yok.
PUMP_CPU_FAN yazan kısma pompayı tak. Fanları da isteğe bağlı CPU_FAN kısmına takabilirsin ya da direk pompadan gelen kabloya takabilirsin, böylelikle stabil çalışırlar.
Merhaba Hocam,ne olur bana yardım edin çıldırmak üzereyim.
Corsair H115i de şöyle bir sorunum var.
Pompadan gelen 4 kablo var biri güç kablosu güç kaynağına takıyoruz.
Biri 3 pinli kablo cpu fan a takıyoruz.
Biri 2 başlıklı olan girişler h115i nin fanlarından gelen kabloları takıyoruz
Son olarak da usb kablosunu anakartta ki usb girişine takıyoruz.
Bu şekil yapıyorum ama pc yi çalıştırınca işlemci ısısı 90 lara çıkıyor ve corsair link de h115i gözükmüyor.
Merhaba Hocam,ne olur bana yardım edin çıldırmak üzereyim.
Corsair H115i de şöyle bir sorunum var.
Pompadan gelen 4 kablo var biri güç kablosu güç kaynağına takıyoruz.
Biri 3 pinli kablo cpu fan a takıyoruz.
Biri 2 başlıklı olan girişler h115i nin fanlarından gelen kabloları takıyoruz
Son olarak da usb kablosunu anakartta ki usb girişine takıyoruz.
Bu şekil yapıyorum ama pc yi çalıştırınca işlemci ısısı 90 lara çıkıyor ve corsair link de h115i gözükmüyor.
Bu şekilde olması lazım zaten bende bu şekilde yaptım. Micro usb kablosunu pompanın üzerine bağladınız mı? Bağladıysanız ve hala gözükmüyorsa aygıt yöneticisinden usb portlarını güncelleyin ve corsair link programının son sürümünü indirin.
Evet pompaya bağlı usb kablosu.Sıcaklığın 90 lara çıkması usb portlarının sorunlu olmasının sebebi.Ben usb kablosunu sadece corsair linkten kontrol edebilelim diye var olduğunu biliyorum.Corsair link son sürüm kurulu.
Bağlantıları dediğim şekil yaptığımda sıcaklık biosda da 80-90 arası gösteriyor.Bağllantılar bu şekil doğruysa sebeb ne olabilir aceba biosdan ayar falan mı yapılmalı.Valla bu sorunumu çözene para ödülü vermek istiyorum o kadar ki sinirlerim bozuldu bu soruna çare aramaktan.
Bende aynı sorun vardı, forumda tavsiye isterken en sonunda h115i almıştım. Taktırdım ama taktıktan sonra odada durulmayacak kadar yüksek ses çıkardı, bilgisayar birkaç dakika sonra kapanmaya başladı. BIOS' a baktığımda ise 90 derecelere kadar sıcaklık gördüm ki hiçbir işlem yaptırmadım bilgisayara açtım sadece bekledim. Sonunda 200 küsür liraya aldığım fanlı soğutucuyu taktım. H115i' ye verdiğim pranın karşılığını almak istiyorum, sorun ne olabilir sizce?