Corsair Hydro ile Su Soğutma Nasıldır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Su soğutma avantajlı mı arkadaşlar? Öyle karmaşık değilde Corsair'ın Hydro serisinden almayı düşünüyorum ama merak ettigim şey nasıl bir fark yaratır? Ses acısından azalma olur mu? Tavsiye eder misiniz? Veya onun yerine sessiz ama etkili bir cpu soğutucusu onerebilir misiniz?

İşin özeti bana soğutma yetersizliğinden değil ama sessizlik acısından bı soğutucu gerek. Su soğutmayı sormamın nedeni sessizliğin yanında daha etkili olacağını düşünmemdi ama tabi ki şart değil.

Bir ara benim de çok ilgimi çekti fakat soğutmaya göre fazla pahalı geldi. Yaza yeni pc toplayıp buldozer FX-8150 almak istiyorum. O da su soğutma ile gelicek. Performansı kötü de deseler, ben yine kendine göre çok iyi bir işlemci olarak görüyorum.

Bence sessizlik için su soğutmalar harika. Tabi kasan iyi soğutuluyorsa, çünkü:Su soğutmada sonuç olarak fana bağlı, oda radyatöre, eğer kasan zaten sıcaksa radyatör fanı sessizliğini bozacaktır.Ayrıca performanstada iyi olduğunu düşünüyorum. Daha önce bana çıkan tek sorun farklı bir işlemci tipine geçtiğimde bloğun oturmamasıydı, ancak onuda vidaları çapraz takarak, anakartın arkasından pul atarak çözdüm. Sonuç olarak paran varsa tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses açısından kesinlikle fark oluyor. Her ne kadar cihazda bir fan olsa da o fan düşük devirde çalışıyor ve öyle işlemci ısındıkça bangır bangır bağırmıyor. Ama su soğutmanın maliyeti biraz yüksek. Öte yandan soğutma performansından mükemmel bir şey bekleme. 10 derece civarından fark edebilir en iyi ihtimalle. Tabı bu Hyrdo için geçerli. Yoksa Thermaltake'in kapsamlı bir sistemini alırsan çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsin.

Su soğutmanın bir başka avantajı da temiz olması. Toz yok, fanların pisliği yok, gürültü yok. Montajı da gayet kolay. Soğutucu fiyatlarına ve Hydro fiyatlarına bak, kararını ona göre ver.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı