Corsair iCUE 220T fanları PWM olarak çalışmıyor

suiti

Kilopat
Makaleler
1
Selam arkadaşlar. Kasam Corsair iCUE 220T airflow. Kasanın önünde 3 adet ARGB fan bulunuyor. Bütün incelemelerde bu kasanın önündeki fanların PWM olarak anakarttan kontrol edilebileceği söyleniyor. Benim anakartımda da fanları bağlayınca PWM özelliği gözüküyor fakat PWM moda basınca fanlar son hızda çalışıyor. Hiçbir şekilde kontrol edilemiyor. DC moda alınca 1000 RPM’lerde dönüyor. Mecburen DC mod olarak kullanıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Anakartım MSI B450 GAMING Plus Max.

O zaman niye incelemelerde herkes PWM olarak çalıştırılabildiğini söylüyor?
Bilmiyorum bende de aynı kasa var ancak sistemi daha toplamadım. mAtx anakart kullanacağım ve bunun için uzun zamandır fan çoğaltıcı arıyorum. Piyasada ki fan çoğaltıcılar hep pwm destekli oluyor.
Selam arkadaşlar. Kasam Corsair iCUE 220T airflow. Kasanın önünde 3 adet ARGB fan bulunuyor. Bütün incelemelerde bu kasanın önündeki fanların PWM olarak anakarttan kontrol edilebileceği söyleniyor. Benim anakartımda da fanları bağlayınca PWM özelliği gözüküyor fakat PWM moda basınca fanlar son hızda çalışıyor. Hiçbir şekilde kontrol edilemiyor. DC moda alınca 1000 RPM’lerde dönüyor. Mecburen DC mod olarak kullanıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Anakartım MSI B450 GAMING Plus Max.
Dc mod ile kontol edemiyor musunuz hızını?

MSI BIOS'a girince fanı DC'ye alın.
Üst sol kenardaydı sanırsam otomatik ayar butonu var. Tiklerseniz kendi grafiğini çizebilir.
Ya da kendiniz el ile grafik çizebilir veya yeni BIOS'u kullanıyorsanız sıcaklığa göre yüzde cinsinden çalışma hızı girişi yapabilirsiniz.

MSI BIOS'a girince fanı DC'ye alın.
Üst sol kenardaydı sanırsam otomatik ayar butonu var. Tiklerseniz kendi grafiğini çizebilir.
Ya da kendiniz el ile grafik çizebilir veya yeni BIOS'u kullanıyorsanız sıcaklığa göre yüzde cinsinden çalışma hızı girişi yapabilirsiniz.
Tamamdır hocam. Dediğiniz gibi yaptım. Sağ olun.

Nasıl ayarlıyoruz onu? Yardımcı olursanız sevinirim.
BIOS üzerinden fan ayarlarına geliyorsunuz. Oradan DC modu seçip, altındaki yeri Smart yapıyorsunuz. Karşınıza eğri çıkacak, eğrileri sıcaklığa göre voltaj ya da RPM olarak ayarlarsaniz, PWM gibi kullanabilirsiniz yalnız aldığınız kablo su sekil olmalı. Alfais 4303 Fan Çoklayıcı Y Pwm Kablosu 4 Pin Switch 3 Pin 3 Fiyatı
Su bilgiyi vereyim. Fanlar 0.30A ise 1 girişe en fazla 3 adet bağlayın. Üzeri ise en fazla 2 adet bağlayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı