Corsair iCUE nasıl kullanılır?

ArdaMert

Kilopat
Makaleler
2
Arkadaşlar Corsair Katar Pro bugün elime ulaştı, elime tam oturdu. Sensörünü vs. beğendim, ani dönüşlerde hiç takılma olmuyor. Fakat iCUE yazılımında macro ayarlamasını anlayamadım. Mesela scrollun bir gerisindeki DPI tuşuna nasıl 400/800 şeklinde kademeli DPI ayarlayacağım ve bir de mesela oyunlarda sol tıka bir defa bastığımda nasıl 3 defa ateş edecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
En yeni sürümü ben de çözemedim tam. Alışkanlıktan eskisine geri döndüm. Size de 3.38.61 sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim. Harpoon kullanıcısıyım, DPI ayarlamayı biliyorum ancak makro işini bilmiyorum. DPI'ı şuradan ayarlayacaksınız:
1620075439412.png

1620075467693.png

Sadece 2 DPI kademesi kullanacaksanız ilk ikisinin tikini açık tutmanız yeterli. Diğerlerinin tikini şuradan kaldıracaksınız:
1620075523997.png

Kademelerdeki DPI'ları da yanda yazan sayıdan ayarlayabilirsiniz. Her DPI tuşuna bastığınızda kademe değişir.

Son düzenleme:
En yeni sürümü ben de çözemedim tam. Alışkanlıktan eskisine geri döndüm. Sizin de 3.38.61 sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim. Harpoon kullanıcısıyım, DPI ayarlamayı biliyorum ancak makro işini bilmiyorum. DPI'ı şuradan ayarlayacaksınız:

Hocam DPI ayarladım, fakat kademeli olarak tuşa atayıp oradan arada arttırmak istiyorum, onu nasıl yapacağımı çözemedim.

Nasıl yani? Her DPI tuşuna bastığınızda 250 DPI artsın gibi bir şey mi istiyorsunuz? Onu tam olarak bilmiyorum ama her kademeyi 250 DPI fark ile ayarlarsanız her kademe tuşuna bastığınızda 250 DPI artar. Kademeleri bitirdiğinizde de ilk baştaki kademeye tekrar döner.

Nasıl yani? Her DPI tuşuna bastığınızda 250 DPI artsın gibi bir şey mi istiyorsunuz? Onu tam olarak bilmiyorum ama her kademeyi 250 DPI fark ile ayarlarsanız her kademe tuşuna bastığınızda 250 DPI artar. Kademeleri bitirdiğinizde de ilk baştaki kademeye tekrar döner.

Tam olarak dediğinz hocam, işte onu nasıl ayarlıyoruz?

Tam olarak dediğiniz hocam, işte onu nasıl ayarlıyoruz?
Corsair iCUE'den DPI kısmına geliyorsunuz. Altta çıkan kademelerin yanında açılabilecek yerler var. Oradaki tüm kademeleri açıyorsunuz.
1620078473470.png

Ardından kademelerin yanlarındaki sayıları istediğiniz gibi değiştiriyorsunuz.
Corsair iCUE DPI kademeleri.png
Mesela bende 1. kademe 500 DPI, 2. kademe 1000 DPI falan diye gidiyor.

En alttaki sniper kademesinin bir işe yaradığını görmedim, onu görmezden gelebilirsiniz.

Ayrıca kademe değiştirdiğinizde kademenin rengi faredeki RGB ışıklandırmanın rengini değiştiriyor. Kademelerin renklerini de şuradan renklerin üstüne basıp sağ alt taraftaki renk ayarlama yerinden değiştiriyorsunuz. Böylelikle siz 500 DPI'ı mavi renk olarak hatırlayıp ışığı maviye getiresiye kadar DPI tuşuna basıp mavi olduğunda 500 DPI olduğunu anlayabilirsiniz.
Corsair iCUE Kademe renkleri.png

Corsair iCUE Kademe renkleri2.png

Eğer kademelerin rengini ayarlamanıza rağmen faredeki RGB'nin rengi kademenin rengi olmadıysa şu sol üst kısımdan ''LIGHTNING EFFECTS''e girin.
1620079295376.png

Orada çıkan profilin üstüne fare ile gelip en sağdaki ''çöp'' simgesine basıp kaldırıyorsunuz.
Corsair iCUE Lightning Effect silme.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı