Corsair iCUE SP120 Elite fan nasıldır?

RivRivRiv

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Şu an olduğum sistem toplama sürecimde kasa olarak Corsair 5000D AirFlow kasayı tercih ettim. Ama galiba kasanın içinde stok fan 1 ya da 2 tane çıkıyormuş. Ekstra fan da almam gerekiyor. Technopat'ın YouTube videosunda Corsair iCUE SP120 Elite fanına denk geldim. Biraz tuzlu (3'lüsü 750 TL) gibi ama bayağı soğutuyor diye anlatılıyordu videoda.
Linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu fanı kullanan var mı acaba? Yorumlarınızı alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RGB olması sizin için önemli değilse bundan da alabilirsiniz.

Hocam Amazon'da aynı fandan buldum ama üçlü değil tekli. Miktarı üç olarak ayarlarsanız daha ucuza alabilirsiniz.

İlk arayışım rgb üzerine hocam. İstediğimi bulamazsam ilerde güncellemek için rgbsiz alabilirim.
Amazonda bulduğunuz da pro sürümü hocam. Benim attığım link elite sürümü. Videoda bahsedilen soğutma teknolojisi elite sürümüne ait.

28 dB 47 CFM fanlar.
Sessizlik olarak iyiler ama performans olarak değiller. Sanırım PWM'ler, o bir artı.
Yakın bir fiyata gelirse SP120 RGB Pro öneririm. Ben de kullanıyorum ve 26 dB 52 CFM fanlar.
28 dB, 26 dB'nin yaklaşık %25 daha fazlası. Ona rağmen bir tık daha performanslı.
Ayrıca bu fanları sadece ekosistemin Corsair ise veya sessizliğin yanında iyi bir performans istiyorsan al bence. Fiyatlar çok pahalı. Ben 3'lü kutuyu 400'e almıştım.

Son düzenleme:

Ben yine de Amazon'dan attıklarımın da işinizi göreceğini düşünüyorum. Sisteminizdeki parçalar nelerdir? Isınan parçalar değillerse benim attığım Corsair fanlar fazla bile gelecektir.

Ben yine de Amazon'dan attıklarımın da işinizi göreceğini düşünüyorum. Sisteminizdeki parçalar nelerdir? Isınan parçalar değillerse benim attığım Corsair fanlar fazla bile gelecektir.

İşin aslı şu an kaynıycak parça yok. İşlem Ryzen 5 5600X ekran kartı RTX 3060 Ti. Ama kasayı Corsair 5000D planlamışken fanlar da geleceğe yatırım olsun diye düşünmüştüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…