Corsair K70 Lux RGB klavye tuş arızası

Pogii

Kilopat
Herkese merhaba, elimde Corsair K70 Lux RGB Red Switch klavyem var. Sol CTRL tuşum zor basıyor, birden fazla deneyerek basabiliyorum. Switch'te arıza olduğunu düşünüyorum ancak RGB modelinin satışını yapan Türikeye'de satıcı bulamadım. RGB olmayan model Cherry MX Red Switch taksam sorun olur mu? Tek çare Aliexpress'ten mi getirmek mi olacak? Tuş arızası konusunda farklı bir çözüm yolu biliyorsanız değerli görüşlerinizi paylaşın. Not: Marka:

rVLAHX.png

Hocam, yerine uyarsa sıkıntı olmaz. Sonuçta görev yapar.

Corsair teknik servisi ile hafta sonu olmasından dolayı henüz iletişime geçemedim.
Mümkünse Türkiye'dekilerle değil de direkt yurt dışı ile muhatap olun. 3 kere deneyimledim, 3'ünde de Türkiye'deki distribütör yüzüme bakmazken Hollanda'dan yeni ürün yolladılar.

Üstteki arkadaşların dediği şekilde direkt rma için ticket açın çok daha iyi olur.
Yine de kendiniz çözmek isterseniz hot swap olmadığından öyle switch alayım direkt bunu çıkartıp yeni switch takayım olmuyor. Pcb'e lehimli olduğundan lehimi söküp, yeni switchi de lehimlemeniz gerekir.
İlle de Cherry takmanıza gerek yok, 3pin ya da 5pin cherry uyumlu farklı switch de takabilirsiniz. gateron red daha ucuzdur, işinizi görür.
Yalnız yine tekrar edeyim hiç bu uğraşa değmez, RMA ile size yeni cihaz yollar zaten Corsair.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı