Corsair K70 MK.2 Rapidfire Yay Sesi Problemi

• Konuyu başlatan WTC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 7.099
Klavyeyi alalı daha 1 hafta oldu. Bazı tuşlara bastığım zaman yaylardan çınlama sesi geliyor. Bu normal bir durum mu? Özellikle "S" tuşuna bastığım zaman sessiz ortamda rahatsız edecek kadar oluyor. @Onur Altuğ Sever K95 kullanıyordun böyle bir problem yaşıyor musun?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yay sesi genellikle çoğu mekanik klavyede oluyor. Özellikle kasası plastik olmayan klavyelerde. Fakat sizdeki gerçekten rahatsız edici boyutta ve “s” tuşu çok sık kullanılan bir tuş. 14 gün geçmediyse iade edin derim.

Yay sesi genellikle çoğu mekanik klavyede oluyor. Özellikle kasası plastik olmayan klavyelerde. Fakat sizdeki gerçekten rahatsız edici boyutta ve “s” tuşu çok sık kullanılan bir tuş. 14 gün geçmediyse iade edin derim.
Bir türlü karar veremedim iade edip etmemek konusunda. Alalı 1 hafta oldu. Bu çektiğim video gece 4.30 civarı çekildi. Ortam çok sessiz olduğundan ve kamerayı dibine kadar getirdiğimden dolayı daha fazla sesliymiş gibi geliyor. Oyun oynarken veya müzik dinlerken hiçbir çınlama sesi duyulmuyor. Dediğim gibi sadece sessiz ortamda duyulabiliyor ve kulağı hassas olanları rahatsız edebilir. Bende rahatsız olabiliyorum. Belli bir mesafeden fazla gelmiyor ses. Tanıdık biri de aynı klavyeyi kullanıyor, onda da başka tuşlardan aynı şekilde fazla yay sesi geliyormuş. Biraz bu durumu garipseyerek normal olarak kabul ettim. İade etmeyi düşündüm fakat gelecek olan klavye ya daha kötü olursa veya yine aynı olursa düşüncesiyle vazgeçtim. Hala kararsızım bilemiyorum.

Karar sizin tabii. Ben de aynı klavyeyi kullanıyorum ve aşırı memnunum, bozulana kadar da başka bir klavyeye geçmeyi düşünmüyorum :)

Karar sizin tabii. Ben de aynı klavyeyi kullanıyorum ve aşırı memnunum, bozulana kadar da başka bir klavyeye geçmeyi düşünmüyorum :)
Bende çok memnun kaldım, tam benlik. Sizde yay sesi oluyor mu peki? Bendeki gibi veya biraz daha düşük sesli olarak. Kulağınızı yaklaştırdığınızda sanki müzik aletiymiş gibi yay seslerinin ahengi :) Rica etsem deneyebilir misiniz? Bazı tuşlardan özellikle daha fazla yay sesi geliyor.

Sessiz ortamda aşırı kulak kabartınca yay sesi duymanız normal. Membran klavyede tuşa bastıktan sonra kauçuğun eski formana dönmesiyle tuş geri geliyordu, mekanik klavyeler ise bu işi mekanik anahtarın içerisinde bulunan bir yay ile yapıyor. Cherry mekanik anahtar yapan en büyük firmadır, daha kalitelisi şu an yok. Sanırım sizde bu ses biraz da takıntı haline gelmiş, rahatsız oluyorsanız iade etmenizde yarar var.

Sessiz ortamda aşırı kulak kabartınca yay sesi duymanız normal. Membran klavyede tuşa bastıktan sonra kauçuğun eski formana dönmesiyle tuş geri geliyordu, mekanik klavyeler ise bu işi mekanik anahtarın içerisinde bulunan bir yay ile yapıyor. Cherry mekanik anahtar yapan en büyük firmadır, daha kalitelisi şu an yok. Sanırım sizde bu ses biraz da takıntı haline gelmiş, rahatsız oluyorsanız iade etmenizde yarar var.
Aslında tek sıkıntım klavyede problem olup olmadığı. Aynı durum hepsinde geçerli ise hiçbir takıntı yapmadan kullanmaya devam ederim. Sadece 1 haftalık klavye olduğu için sorunlu mu acaba diye tedirgin etti. Yoksa dediğim gibi normal bir durumsa zaten gayet memnunum. Paylaştığım video'da sizce durum normal mi?

Aslında tek sıkıntım klavyede problem olup olmadığı. Aynı durum hepsinde geçerli ise hiçbir takıntı yapmadan kullanmaya devam ederim. Sadece 1 haftalık klavye olduğu için sorunlu mu acaba diye tedirgin etti. Yoksa dediğim gibi normal bir durumsa zaten gayet memnunum. Paylaştığım video'da sizce durum normal mi?
Normal. Ben de öyle canice tuşa basıp denedim şimdi, o ses geliyor. Elimde bir başka markanın mavi mekanik anahtarlı klavyesi var, onda da sizin bastığınız gibi basınca yine ses geliyor.

Normal. Ben de öyle canice tuşa basıp denedim şimdi, o ses geliyor. Elimde bir başka markanın mavi mekanik anahtarlı klavyesi var, onda da sizin bastığınız gibi basınca yine ses geliyor.
O zaman içim rahatladı. Teşekkür ederim. Bilmediğim için mekanik klavye durumlarını, sorun olduğunu sanmıştım. Rahatlıkla kullanabilirim şimdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı