Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce Corsair K70 MK modelini satın aldım. Dün akşam kurulumunu tamamladım ve aktif olarak kullanıyordum. (klavyeyi kurduktan sonra İCUE yazılımını web sitesinden son sürüm olarak indirdim) Ancak ses açma topunu ileri sürüklediğimde klavye bir anda dondu ve sistem tepsisinde sesi kontrol ettiğimde hep %100 gözüktü, fare ile %50 civarına çektim ve tekrardan %100'e çıktı. Sanki sürekli topu ileri itiyor muşum gibi bir durum olarak düşünebilirsiniz. Ve hiç bir şekilde düzelmiyordu, klavyenin USB kablosunu sök tak yaptım ve düzeldi. Neyse dedim benden kaynaklı bir sorun olmuştur diye önemsemedim. Bugün aynı sorunu 5-6 kez yaşadım ve sinirlendim. Bu arada bu sorun ses kısma yaparken de oluyor ve bir anda %0 oluyor ses ve fare ile arttırıyorum görev çubuğundan yine %0 yapıyordu. Bu sorunlar yaşanırken İCUE yazılımı aktif olarak çalışıyordu. Aldığım yeri aradım, kargo ile gönderin 20 iş günüde test edelim dedi. Bu iyice klavyeden soğumama neden oldu. Ben de sorunu ilk başta donanımsal düşündüm çünkü. Bu kadar para verip aptal bir nedene sebebiyet olması açıkçası çok üzdü beni.
Akabinde testlere başladım, klavye donduğu anda USB sök tak yapmadıkça düzelmiyordu hiç bir şekilde. Bu arada sorun stabil değil ve tamamen rastgele bir anda ses açma veya kapama yaparken oluyor. Akabinde İCUE yazılımını kapattım ve başladım topu ileri geri ittirmeye sürekli. İlginçtir ki en az 1 saat boyunca yapmama rağmen klavye 1 kez bile donmadı. Bu noktadan sonra yazılımdan kaynaklı olduğuna emin oldum. Tamamen temiz bir kurulum yaptım silip ancak programı açıp topu arka arkaya ileri geri yaptığımda ya %100 ya da %0 olarak donuyor klavye yine. Buradan sorunun yazlımsal olduğunu anladım. Hiç bir şekilde çözüm sağlayamıyorum, bilgisayarım temiz. Programı yönetici de çalıştırdım ancak sorun hala devam ediyor. Ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim kalmadı. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada yazılımı kapatıp yaklaşık klavyeyi 10 saattir kullanıyorum ve herhangi bir sorun yok.
Bu arada sistemim;
Ryzen 5 2600
Sapphire RX 590 Nitro+
Gıgabyte Aorus B450 M
Samsung 970 EVO
Corsair Vengeance 2x8GB 3000Mhz
PSU FSP Hydro 700W
Mouse SS Rival 310
HDD : 3TB WD Blue