Merhaba arkadaşlar, artık HDD'in hantallığından bıktım ve SSD almaya karar verdim. Aklımda iki model var Corsair LE200 ve Adata SU800.
Corsair'in yazma ömrü 30 TB olarak belirtirmiş olup, Adata SU800 modelininki belirtilmemiş. Alacağım SSD'nin uzun ömürlü olmasını istiyorum, sizce hangi model daha uzun ömürlü olur? Samsung 850 EVO 120 GB stoklarda olsaydı onu alırdım.
Bütçem 300 TL civarıdır. Cevaplarsanız sevinirim.
Not: Şu anda eski WD BLUE 320 GB HDD kullanmaktayım, eğer bu fiyat aralığında uzun ömürlü bir SSD yoksa Toshıba P300 1 TB HDD modelini almak durumunda kalacağım.
Her ikisi de memnun eder ve uzun ömürlüdür. ADATA SU800'e ise 3D TLC Nand bellek var. Ancak Corsair'de RMA hakkımız bulunduğundan ben alacak olsam tercihimi Corsair'den yana yapardım.
Peki 1, 2 yıl sonra falan performansı düşer mi? Samsung 850 EVO'nun düşmeyeceğini biliyorum ama 120 GB olanların üretimi durmuş maalesef. Kusura bakmayın ben SSD konusunda biraz takıntılıyım.
Yabancı forumlara baktığımda SU800'ün 128 GB'lık modeli 100 TBW ömre sahip olduğu yazıyor. Force LE200'den çok daha uzun ömürlü bir SSD yani. Ayrıca LE200'ün yazma değeri 25K IOPS iken SU800 75K IOPS yazma değerine sahip. Hem hız hem de ömür açısından SU800 daha iyi bir SSD.