Corsair LPX RAM Overclock ve Voltaj Verme

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Geçen haftalarda sistemi topladım ve RAM'ler 2133MHz'de çalışıyordu. BIOS'a girip 3200 olarak ayarladım. Ekstra bir şeye gerek var mı? Voltaj verme vb. Sistem yeni olduğu için bir zararım olsun istemiyorum. Biraz araştırdım, BIOS otomatik voltaj veriyor diye yazmışlar. Ama bir başkası da 1.4 gibi komik rakamlar verebiliyor, voltajı ayarlayarak düşük sıcaklıkta hem işlemci hem RAM için daha fazla performans alabilirsiniz. Ne yapmam lazım? Ek olarak CL16 RAM kullanıyorum.

XMP aktifleştirdiyseniz ve herhangi bir problem yoksa ekstradan voltaj vermeye gerek yok. XMP profilinde voltaj da kayıtlı, yani o açıkken anakart kafasına göre voltaj vermiyor RAM'lere. Overclock yapmak istiyorsan frekans arttırabilirsin veya gecikme değerlerini düşürebilirsin. Tabii bunu yaparken ekstra voltaja ihtiyaç duyabilir bellekler. Eğer şanslıysanız voltaj vermeden de altından kalkabilirsiniz belli bir yere kadar.

XMP mi açtınız yoksa elle sadece frekans mı girdiniz? Elle frekans girdiyseniz anakartınız otomatik olarak CAS süresini yükseltmiş ve voltajı düşük bırakmış olabilir. Bunları da elle girmeniz gerekir.

XMP mi açtınız yoksa elle sadece frekans mı girdiniz? Elle frekans girdiyseniz anakartınız otomatik olarak CAS süresini yükseltmiş ve voltajı düşük bırakmış olabilir. Bunları da elle girmeniz gerekir.
XMP açtım ve frekansı 32 yaptım. Başka bir şeyi ellemedim.
XMP açtım ve frekansı 32 yaptım. Başka bir şeyi ellemedim.

İkinize de teşekkür ederim 3000MHz'de stabil çalışıyor. Dün gece elektrik gitti 5 dakikalığına, sistemi tekrar açtığımda PSU'dan garip bir ses duydum ve aynı sesi kapatırken de duydum. Elektrik kesintisinde zararı önlemek için akım korumalı priz alsam işimi görür mü ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı