Corsair PSU PCI kablosu nasıl takılmalı?

tears44fear

Hectopat
Yeni Corsair marka yarı modüler bir PSU aldım. Bilgisayara taktım bir sorun yok ama takarken PCI-e kablosunun 8 pinlik ucunu ekran kartına taktım, diğer 6+2 pinlik ucunu PSU'nun 6+2'lik kısmına takmaya çalıştığımda 6 pin tam oturuyor 2'lik kısım oturmuyor(pinler uyuşmuyor). Bende 6'lık kısmı takıp bilgisayarı çalıştırdım. Bu şekilde kullansam bir sorun olur mu? Yoksa yeni kablo mu almam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pinler birleşmiyor değil mi? Benim PSU'nun kablosuda biraz sıkıntılıydı elinle sıkıca birleştirip takmaya çalış bir şekilde oturur.

Psu dediğim gibi yarı modüler.ayrıca ekran kartımda da 8 pinlik giriş var. (modeli sapphire rx 580)öncelikle psu kısmına dediğiniz gibi turuncu yani 8 pinli kısmı takamıyorum çünkü üçgen pine kablodaki kare pini denk geliyor. yani hiçbir şekilde oturmuyor.

Pinler birleşmiyor değil mi? Benim PSU'nun kablosuda biraz sıkıntılıydı elinle sıkıca birleştirip takmaya çalış bir şekilde oturur.

Psudaki pinlerle kablodakiler uyuşmuyor. Yani psuda kare iken aynı yerde kabloda üçgen şeklinde pin var.ayrıca klipste oturmuyordu tam. Kırılır vs. diye zorlamamıştım ilk başta.
Şimdi pinin klipsini elimle zorlayarak 2 pinlik kısmı da oturttum dediğiniz gibi. zorlayarak oturtmuş oldum ama bu şekilde bilgisayar açılmıyor. 2 pinlik kısmı çıkarttım şimdi açabildim bilgisayarı.

kablo bu şekilde bir ucu 8 pişn, diğer taraftaki iki ucu: biri 6+2 pin diğeri 6 pin şeklinde.

Psuda bunun aynısı:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…