Corsair 2400 MHz 2x8GB RAM'lerim var sistemi upgrade yapmıştım fakat henüz RAM'leri değiştirmedim OC yaparım idare eder diye düşünmüştüm fakat anakartta XMP profilleri çıkmıyor sadece XMP enabled disabled var enabled yapınca da 2400MHz ve 16-16-16-39 1.2v olan kendi değerleri çıkıyor. DRAM Frequency ve DRAM voltage değiştirdim ve 1.3v 2800MHz de çalıştırıyorum. Bunlara sağlıklı bir OC nasıl yapabilirim CL değeri de mi arttırmam gerekiyor acaba pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart: MSI B660M bomber.
12400F 3466 MHz civarında tıkanıyordu sanırım, bu yüzden 3200 MHz alman daha iyi olur. Anakart uyumluluk listesini umursamana gerek yok ve LPX almanı önermem. Buna bakabilirsin.
Gamers Arena, BiliÅim (Gaming) sektörüne yeni bir perakende zinciri ve güçlü e-ticaret anlayıÅı ile sektöre farklılık kazandıracak güçlü adımlar ve tecrübeli personeller ile müÅteri memnuniyeti odaklı çalıÅmayı prensip edinmiÅtir
Kingston Fury Beast KF432C16BB/32 32 GB DDR4 3200 MHz CL16 Ram en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Kingston Fury Beast KF432C16BB/32 32 GB DDR4 3200 MHz CL16 Ram en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Hocam sizi son rahatsız edişim. Vatan bilgisayarda biraz uygun fiyatlar bu RAM nasıldır acaba marka bilindik ama çiplerinden anlamadım 1.2v yazıyor. Gerçi C22 miş pardon görmedim
Bu 1900 TL
Hocam sizi son rahatsız edişim. Vatan bilgisayarda biraz uygun fiyatlar bu RAM nasıldır acaba marka bilindik ama çiplerinden anlamadım 1.2v yazıyor. Gerçi C22 miş pardon görmedim
Bu 1900 TL
Yeni ramler henüz gelmedi bunlarla bir süre daha vaktim var ufak ufak oynamalar yapıyorum şu an bu durumdalar hocam tavsiyeniz var mıdır ben de öğrenmiş olurum.
1.35v 3200 de şu an
Bu değerlerle stabil şu anda belki konuyu takip eden birisi vardır. 1.38v 1. ram hynix afr koda göre fakat thaipon mfr gösteriyor 2. ram ise Nanya A. Corsair 2400mhz 8GB X 2