Arkadaşlar, dün 2 adet RAM aldım, Corsair RGB Pro. Benimkilerle aynı. Hiçbir şekilde oyunlara giremiyordum. İlk başta format attım, fırmat sürekli hata verdi. Hata kodunu yazınca RAM'lerden olabileceğini yazdı. Sonradan aldığım RAM'leri söküp diğerlerinin de yerini düzelterek formatı attım 15. deneme sonunda. Şimdi tekrar oyunları yükledim ve tekrar aynı sorun devam etti. Ben de Memtest yaptım. Sonuçlar aşağıdaki gibi. Resimlerde hata kodlarının sonunda CPU yazmakta. Benim RAM'lerim mi bozuk yoksa işlemcim mi?
Şuan ilk aldığım 2 adet Ram'i 3200 MHz'de test yapıyorum. Az önceki 7. Testte hata verilen noktaya geldi ve şuanda bu sefer hiç bir hata vermedi. 7. Test bittiğinde testi kapatıp yeni aldığım Ram'leri 3200de test yapacağım. Sorun çıktığı an geri göndereceğim. Buraya da not olarak eklerim. Bilgilendirmeleriniz için yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar.
İlk aldıklarım ve son aldıklarımı ayrı ayrı 2 şerli olacak şekilde 2. Ve 4. Slotlara takarak test yaptım. Ayrı ayrı hiçbiri hata vermedi. Sorun anakartta olabilir mi?
2 li takılı olacak şekilde az önce oyun da oynadım. Oynatmıyor 4 lü halde takılıyken.
Ramler şimdi de hata vermiyor ama 3200 e çıkmıyor. Abi ne saçma bir sorun bu. Kafayı yedirtecekler bana.
Arkadaşlar, Ram'ler 2. ve 4. slotlarda 2x8 takılıyken sorunsuz çalışıyor. ( her iki aldığım Ramde de sorun yok ) Yalnız 4 Ram'i aynı anda taktığımda oyunlar açılmıyor, ve 3200 MHz'ye çıkmıyor. Sorun anakartta olabilir mi? Ayrıca 2. ve 4. slotlarda sonradan yaptığım yaptığım memtestlerde Ramler sorun vermediler. Anakart Asus Tuf x470, Bellek destek klavuzunu anlamadım açıkcası. @kerb@43385@Lemi Galip