Corsair RM750 PSU R7 3700X RTX 2070 sistemi besler mi?

istanbul2023

Picopat
RAM
G.Skill Trident Z Neo 2x16 32GB 3600 CL 16
İşlemci
AMD Ryzen 7 3700X
Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir sistem topladım. Sorum ise ekran kartını 2. el aldım ve içinden sadece 1 tane 2 taraflı PSU pin kablosu çıktı o yeterli midir? Normalde ne gereklidir hiç bilmiyorum.

MSI B550 Tomahawk.
AMD Ryzen 7 3700X (Wraith Prism stok fan)
G.Skill Trident Z Neo 2x16 32 GB RAM 3600 CL 16.
Corsair 4000D airflow (fanlı modeli)
Samsung 870 EVO 500GB SSD.
ASUS ROG STRIX RTX 2070 OC.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Anladım hocam. Ekran kartı kutusundan PSU kablosu çıkmıyor o zaman doğru mu anladım? Diğer bir sorum ise modüler olması ne demek tam olarak?

Modüler PSU ile kabloları ayrı ayrı kanallara takıyorsunuz PSU üzerinde. PSU'nuza bakın üzerinde kablo delikleri göreceksiniz. Ekran kartını bağlayacağınız kabloyu mesela ilgili yere takıyorsunuz. Kablo karmaşası olmuyor. Şimdi mesela fazladan bir kablo daha lazımsa PSU kutusunu açın içinde PCI-E kablosu olacak. Onu PSU'nun üzerindeki ilgili yere takıp ekran kartınıza bağlayın.

PSU kablosu çıkmıyor o zaman doğru mu anladım?

Evet tam olarak öyle.

RM750 yeterli olacaktır ileride 3070 3080 bir Gpu alırsanız Psu yine yeterli olacaktır.
Çok teşekkürler hocam. 3070 ve 3080'i de besleyebilmesi güzel o zaman

Modüler PSU ile kabloları ayrı ayrı kanallara takıyorsunuz PSU üzerinde. PSU'nuza bakın üzerinde kablo delikleri göreceksiniz. Ekran kartını bağlayacağınız kabloyu mesela ilgili yere takıyorsunuz. Kablo karmaşası olmuyor. Şimdi mesela fazladan bir kablo daha lazımsa PSU kutusunu açın içinde PCI-E kablosu olacak. Onu PSU'nun üzerindeki ilgili yere takıp ekran kartınıza bağlayın.

Evet tam olarak öyle.
Peki belirlenen bir kural var mı o kabloları takarken? Mesela GPU için belirlenen bir yer var mı yoksa boş olan yerlere mi takılsa birşey olur mu? Kusura bakma hocam çok soru soruyorum anlamaya çalışıyorum sadece

Çok teşekkürler hocam. 3070 ve 3080'i de besleyebilmesi güzel o zaman

Peki belirlenen bir kural var mı o kabloları takarken? Mesela GPU için belirlenen bir yer var mı yoksa boş olan yerlere mi takılsa birşey olur mu? Kusura bakma hocam çok soru soruyorum anlamaya çalışıyorum sadece
Kablonun üzerinde PCI-E yazar iki adet çıkar içerisinden 6+2 ve 6+2 olmak üzere
8 Pini Ekrantınıza monte edebilirsiniz.

WhatsApp Image 2023-03-26 at 3.57.34 AM.jpeg

Peki hocam GPU'nun kutusundan çıkan bu parçalar nedir bunları da yerleştirmek gerekiyor mu bir yere?

Kablonun üzerinde PCI-E yazar iki adet çıkar içerisinden 6+2 ve 6+2 olmak üzere
8 Pini Ekrantınıza monte edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam. Peki sadece GPU için mi geçerli bu PCI-E yazan kabloyu seçmek? Demek istediğim diğer parçaların da PSU kablosunda ilgili isimler bulunuyor mu yoksa sadece PCI-E için geçerli bir olay mı?

Sorun gitsin ne olacak zaten o yüzden konu açıyorsunuz.

Genelde PSU'da ilgili yerde PCI-E yazar.
Çok teşekkür ederim hocam ilginiz ve yardımınız için. Bakalım inşallah toplarım Pazartesi günü gelmeyen parçalar da gelecek

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı