Corsair RM750e fanı tam güçte çalışmıyor olabilir mi?

canberkyuksel

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16x2 3200mhz
İşlemci
ryzen 5 5600
Merhaba, bu ürünü aldım. https://www.sinerji.gen.tr/corsair-...d-tam-moduler-atx-30-gen5-guc-kaynagi-p-49377 şu anda kargoda. İnternetten araştırdım fanları %40 güç yani 300watt güç çekene kadar çalışmıyormuş. Benim RTX 4060 bir sistemim var tahminimce güçteyken 300W çekmez. Sorum şu dediğim gibi olursa fanlar hiç çalışmayacak mı çok ısınsa bile? Ya da içinde bir ısı sensörü var mı? Yani ciddi sıcaklıklara geldiğinde 300W olmasa bile fanını çalıştırır mı? Son olarak fanını manuel kontrol etmenin bir yolu var mıdır?

Güç kaynağını sadece ekran kartınız kullacak diye düşünmeniz çok garip öncelikle. Anakart, işlemci, fanlarınız, RAM, Klavye, Mouse hepsi anakart üzerinden güç çekiyor. Sadece işlemci bile yük altında 75-90 Watt çekiyor. Siz sistemi yük altına soktuğunuzda fanı devreye girer. Sensörleri var içinde merak etmeyin.

Güç kaynağını sadece ekran kartınız kullacak diye düşünmeniz çok garip öncelikle. Anakart, işlemci, fanlarınız, RAM, Klavye, Mouse hepsi anakart üzerinden güç çekiyor. Sadece işlemci bile yük altında 75-90 Watt çekiyor. Siz sistemi yük altına soktuğunuzda fanı devreye girer. Sensörleri var içinde merak etmeyin.
Teşekkürler. 3-4 gün sonra psu gelince test yaparım buraya yazarım. Belki başka alıcak arkadaşlar vardır akıllarda ? kalmasın.

Bu arada sadece ekran kartı olarak düşünmemiştim işlemcim ortalama 65w 4argb fanım var 2x16gb ramler bir m2.ssd psu calculator sitesindende baktığımda ortalama 250civarı değer almıştım. Yoksa biliyorum tabiki diğer parçalarında güç çektiğini :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı