Yakın zamanda ekran kartımı RX 7900 XT ile güncelleyeceğim, niyetim ufak ufak kalan parçaları güncellemek. (İşlemci başta olmak üzere.)
Şu an kullandığım sistemde FSP750-50AAA takılı.
The ATX FSP750-50AAA computer power supply fulfills 80 PLUS BRONZE efficiency criteria. The 750W output, 100Vac-240Vac and CB 62368 design make it work effectively.
www.fsp-group.com
RX 7900 XT ile bir süre kullanmak konusunda kararsız kaldım ve bugün MediaMarkt'taa Corsair RM850e modelinin 3200 TL satıldığını gördüm. Sizce geçmek için ideal bir model mi, yoksa mevcut güç kaynağında devam edip farklı bir PSU mu hedeflemeliyim?
Başka alternatifi olmadığı için alınır. Ne kadar beklerseniz o kadar pahalanacak her şey. Bir şey almak için beklenmiyor... 7900XT gibi bir kartı da o PSU ile kullanmazdım zaten.
Bu arada 7900XT için 850W epey fazlaymış. 750W modellere de bakılabilir.
Fiyatı cazip geldiği için 850W yöneldim, şu an iyi bir 750W de benzer fiyat aralığında. Bir üste çıkıp çıkmama konusunda kararsızım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Kendi sorumu kendim cevaplıyayım,
Birkaç yerde okuduğum kadarıyla RM850e modelinde düz Rm'den farklı olarak Tayvan malı kapasitörler kullanılmış, genel olarak bileşenlerin de bir alt kalitede olduğu yazılıyor. Ayrıca fanı daha biraz daha ufakmış.(12cm)
Bu bilgilere ulaştıktan sonra aynı fiyat civarında daha kaliteli bir 750W araştırmaya karar verdim.
Bu fiyat bu model için fazla, üstelik nispeten eski bir unit kendisi. C750 hem daha yeni, hem daha performanslı ve kaliteli buna göre. Modüler olması da tatlısı oluyor yanına.