Corsair RM850e almak mantıklı mı?

Bütçe
4000

BaltazarAli

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450 A PRO MAX
İşlemci: RYZEN 5 3600X
Ekran kartı: RTX 4060 8GB
Ram: G.SKILL Ripjaws 3x 8GB 3200mhz CL16
PSU: Thermaltake 80plus 600W
SSD: KC3000 Kingston 2TB
HDD: Seagate barracuda 2TB
Meslek
Öğrenci
RAM
g.skill ripjaws 8gb x3 3200 mhz 16cl
İşlemci
AMD ryzen 5 3600x
Merhaba arkadaşlar, 2-3 gün önce ekran kartim yandı. Yeni SSD almistim ve ona yeniden sistem kurduktan sonra oyun ortasinda ekran gidiyordu, ses var ama görüntü yoktu, 1-2 kez oldu ertesi gün ise PC bir anda kapandı ve açılmadi. PSU'dan ekran kartının kablosunu çıkarınca PC çalıştı ama ekran kartı yandı (RTX 2060). Ekran kartini takinca çalışmıyor. Eski kartim 1050'i taktim böyle devam ediyorum.

Simdi soruma gelirsek, sorunun PSU'dan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Thermaltake 600W (12v kanali 504W) PSU var ekran kartı gittiği icin daha düşük güç kullanan 4060 almayi düşünüyorum fakat CPU ona da zarar verir mi bilmiyorum. PSU değiştireyim mi, riske atmak istemiyorum o yüzden bu 850e Corsair'i düşünüyorum. Kısacası yeni alacağım ekran kartina zarar gelmesin diye PSU'yu değiştirmek mantıklı mi? 5 yıllık PC by arada ve PSU falan içini hiç acip temizlemedim sadece fani.

Son düzenleyen: Moderatör:
850w sisteminiz için fazla gibi fakat sisteminizinde eski oldğunu göz önünde bulundurursak ilerleyen zamanlarda geliştirme ihtiyacı duyduğunuzda psu yine kullanılabilir.

Rm 850e kullanıyorum, İlk açılışta bir süre CW sesi geliyor sanki sonradan kesiliyor. Ama genel olarak bu cw sesini hiç duymuyorum. Yani rahatsız etmiyor, fiyatına göre sundukları gayet iyi .

Sorunun PSU kaynaklı olduğunundan eminseniz ve bütçeniz elveriyorsa mantıklı tabii. Yalnız RM850e'nin fiyatı nedir?
emin degilim sorun da o, riske girmek istemiyorum. rm850 5bin tl, rm1000 6.5 bin tl. Acaba 1000w alsam ileriye dönük üst segment pc topladığımda da kullanabilsem mantıklı olur mu

@BaltazarAli imkan varsa başka bir PSU ile test edebilirseniz, en azindan emin olmuş olursunuz

RM850e her iki seçenek de o fiyatlardan pek de tercih edilebilir durmuyor. Şu modeller ona göre biraz daha iyi;

Daha ucuza çözüm için yine BFG 750W modeline bakabilirsiniz;

yeni gpu almadim henüz, bir kac güne sipariş ederim, benim psu da sorun var mi yok mu nasil anlarim. 1050 takılı sistemde gayet normal oyun bile oynaniyor fps cok daha düşük tabii. 4060 alip takarsam bir sey olur mu? 2060 yandı evet ama yanmadan önceki gün ekran gidiyordu zaten. İçini actim baya tozlanmıştı ve macunu yok olmuştu. 5 yıldır hiç içini acmadim

@BaltazarAli RTX 2060 ömrünü doldurmuş olabilir. Ya da PSU biraz daha yüksek yüklerde dengesizlesiyordur. İkinci ihtimal daha düşük tabii öyle olsa başka parçalar da zarar görebilirdi ama kesin bir şey söyleyebilmek zor gibi.

@BaltazarAli RTX 2060 ömrünü doldurmuş olabilir. Ya da PSU biraz daha yüksek yüklerde dengesizlesiyordur. İkinci ihtimal daha düşük tabii ama kesin bir şey söyleyebilmek zor gibi.
psu yu ağır yük altına sokup test etme gibi bi şansımız var mı acaba? test edebilsem ona göre yeni psu almam bunla devam ederim bir kac yıl daha

@BaltazarAli yakınızda bu tip işlere bakan bir elektrikçi varsa; bir kaç tane 12V biraz yüksek güç isteyen ampul ile PSU'nun 12V çıkışları test edilebilir. Zarar gelirse de en kötü ampüller hasar almış olur.

teşekkür ederim, ben bi sorayim bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…