Corsair RM850X ile Galax RTX 3080 ekran kartının bağlantıları nasıl olmalı?

Drn_faruk

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemimi toplayalı yaklaşık 2 ay oldu. Kasamda Corsair RM850X moduler güç kaynağı kullanıyorum. Ekran kartım ise Galax RTX3080. güç kaynağı kabloları biraz kafamı karıştırdı. 2 adet PCI-e kablosu var fakat uzatmalı fotoğrafını da yükledim. Ekran kartım 8+8 giriş var 2 adet kablo kullanınca çok fazla kablo kirliliği oluyor. Onun yerine tek PCI-e kablosu kullanıp yanında olan (fotoğraftaki) kabloları da diğer pine takmamda bir sakınca olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    141,8 KB · Görüntüleme: 37
  • 3.jpg
    101,4 KB · Görüntüleme: 33
  • 4.jpg
    131,5 KB · Görüntüleme: 26
  • WhatsApp Görsel 2023-03-18 saat 21.25.31.jpg
    100,1 KB · Görüntüleme: 31
Ekran kartı üreticileri 2 kablo, hatta 3 soket var ise 3 kablo öneriliyor. Kablo kaliteli değilse yük altında sorun yaşatabilir ama normal kullanımda bir sorun olmaz.

Ekran kartı üreticileri 2 kablo, hatta 3 soket var ise 3 kablo öneriliyor. Kablo kaliteli değilse yük altında sorun yaşatabilir ama normal kullanımda bir sorun olmaz.
Teşekkürler. Peki bu kabloların ucuna uzatma kablosu takıp görüntü kirliliğinden kurtulabilir miyim. Önerebileceğiniz harici kablo var mıdır?

Dosya Ekleri

• 5.jpg
    100,4 KB · Görüntüleme: 34
Teşekkürler. Peki bu kabloların ucuna uzatma kablosu takıp görüntü kirliliğinden kurtulabilir miyim. Önerebileceğiniz harici kablo var mıdır?
Bilgim yok hocam, ama kaliteli bir marka bakın.

İki kablo üç kablo falan öyle fark etmiyor, kablo kirliliği için ekstra kablo masrafına girmeye gerek yok. Tek kablo iki bağlantı yapınca sorunlu olsaydı öyle bir kablo konmazdı hiç.

İki kablo üç kablo falan öyle fark etmiyor, kablo kirliliği için ekstra kablo masrafına girmeye gerek yok. Tek kablo iki bağlantı yapınca sorunlu olsaydı öyle bir kablo konmazdı hiç.
Corsair zaten 3 tane Pcie kablosu veriyor hocam. Boşuna masraf olmaz yani konu sahibine.

Thermaltake, Linus Tech Tips ve yanılmıyorsam Evga gibi markalar hep böyle resinler paylaşmakta. Psu ve ekran kartı ürünlerine de bu resmi koyuyorlar. Şahsen ben de hiç tek kabloyla bağlanıp sorun çılan ekran kartı görmedim ama ROG serisi kartlar tek kabloyla bağlanınca bazen kırmızı ışık yakabiliyor. En azından iki kabloyla bağlamakta bence fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…