Corsair Spec-01 vs Corsair 200R vs Zalman Z3 Plus

Wystari

Hectopat
Arkadaşlar bir kasa almayı düşünüyorum fakat hepsinin hakkında hem olumlu ve olumsuz yorumlar var. Z3'ün malzemesi dandik, Spec-01'in hava sirkülasyonu düşük, 200R'ın; aslında henüz 200R hakkında kötü bir yorum görmedim onun da görünüşü biraz fazla ''normal''.

Sizce hangisi daha iyi olur?

Yanlış anlamayın ama, Zalman Z3 Plus'ın malzemesinin, dandik olduğunu kim söyledi? Ben kullanıyorum. Çok memnunum açıkçası. Kasa aslında biraz daha zevk işidir. En çok hoşunuza gideni alın derim ben. Çünkü, önemli bir bileşen bana göre.

Şunu söyleyebilirim z3 plus 200r ile yarışmıyor. Ben tarafsız olarak bakıyorum olaya çünkü bu 3 kasayı da çok iyi araştırdım. 200r önde olduğunu söyleyebilirim. Sistemini değiştirmeyeceksen eğer z3 plus seçebilirsin yok ben sistemime ileride hyper 212 evo koyacağım ve daha geniş ekran kartı takacağım diyorsan 200r derim.

Ben Corsair 200R kullanıyorum şu an aklında bir fikir olması için sana şöyle söyleyeyim, kasanın içi geniş ve ferah, kablo yönetimi var, güç kaynağı VS550 gayet kaliteli 12V kanalından 504w veriyor, sağlam bir kasa ama dediğin gibi çok sade :)

Sitede bir yerde gördüm, malzemesi kalitesiz diye, neyse. Ben görünüşe göre alsam Spec-01'i alırdım ama o da bir fanla geliyor. Ama Zalman 4 fanla geliyor. 200R'da 2 fanla. Muhtemelen yine Zalman'ı seçeceğim. Birde bir şey sormak istiyorum. Bu sisteme bir güç kaynağı almam gerekiyor. Tabiki de +80 olmasını isterim. Bu yüzden Xigmatek'in Tauro adlı güç kaynağını seçtim. Sizce bu güç kaynağı nasıldır? Bir de Zalman ZM500-LX var ama onun +80 sertifikası yok ama fiyatları neredeyse aynı, bunun nedenini soracaktım ve hangisini almamı.nBir de bu sisteme 450W yeter mi? Yoksa emin olmak için 500W mı almalıyım?

Birden yazınca iki mesajı görmedim. Aslında benim gönlümden de 200R geçiyor, sade şeyleri severim. Peki güç kaynağı +80 sertifikalı mı?

Muhtemelen Spec-01'i eledim. Şu an ikisi arasında düşünüyorum

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    31,5 KB · Görüntüleme: 511
500 watt yeterli olur. İkincisi 80 plus derken plus Türkçe'de + anlamına geliyor yani verimlilik 80+ ise 80 plus denir yani sertifika göstermez sadece bu 80 plus olayını. Testlerde bakmistim bir sitede bu LX serisi baslangicta 80. 79 la basliyor %50 yukteyken 85. 21 e kadar cikiyor. Aldanmayin yani bazen test sonucları yazmayabilir resmi sitelerinde. Kasa hakkında 4 fanla geliyor demissin arkadasim 2 fan yetiyor bir arkadaki kasa ici olusan sıcak havayı dısarıya atmak için egzoz fan birde önde depolama alanlarını sogutacak fan yeterli.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı